LUDNICA I PODELA BODOVA U BRAJTONU: Mitar doneo veliku prednost Fulamu, pa u završnici skrivio penal!

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović nastavio je teror nad golmanima, ali je u završnici meča sa Brajtonom i “častio” domaćina penalom posle kojeg je Gleni Mari postigao gol za konačnih 2:2 u utakmici četvrtog kola Premijer lige.

Mitrović je ponovo bio centralna figura Fulama. Najpre je u 62. minutu izdržao duel sa direktnim čuvarom, a onda i iz drugog pokušaja savladao upornog golmana Metjua Rajana za vođstvo Fulama od 2:1.

Srpski napadač sada deli prvo mesto na listi strelaca Premijer lige sa Sadiom Maneom iz Liverpula, a obojica su postigla po četiri pogotka.

Istovremeno, Mitroviću je ovo bio 16 gol u ligaškim mečevima otkako je debitovao za Fulam i postao je najefikasniji igrač u engleskom fudbalu u tom periodu! Pretekao je čak i Mohameda Salaha koji je od februara do danas dao 15 golova za Liverpul.

Ipak, nije sve bilo idealno za ekipu Slaviše Jokanovića, pošto je srpski napadač pet minuta pre kraja potpuno nerezonski u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a siguran izvođač penala bio je Mari. To mu je bio drug pogodak na utakmici.

Brajton je bolje počeo meč i u 25. minutu sudija je svirao penal za domaće posle prekršaja Lusijana Vijeta. Paskal Gros je šutirao sa kreča, ali je Markus Betineli sjajno reagovao. Kazna za ovaj promašaj stigla je dva minuta pre kraja prvog poluvremena, a strelac vodećeg gola za Fulam bio je Andre Širle.

Posle Mitrovićevog pogotka u 62. minutu delovalo je da je sve gotovo, ali se domaći nisu predavali i u 67. minutu Mari je iskoristio asistenciju Nokerta i najavio povratak u život.

Mozzartsport

Be the first to comment on "LUDNICA I PODELA BODOVA U BRAJTONU: Mitar doneo veliku prednost Fulamu, pa u završnici skrivio penal!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*