PL: Salah odveo Liverpul u LŠ, Totenhem u ludnici stigao do trećeg mesta, Siti u nadoknadi do novog rekorda, Venger se oprostio pobedom!

Fudbaleri Liverpila pobedom nad Brajtonom od 3:0, u poslednjem kolu Premijer lige, obezbedili su plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Meč je obeležio Mohamed Salah koji je postigao prvi gol na utakmici, čime je došao do brojke od 32 gola u sezoni – najviše u takmičarskoj godini PL u istoriji.

Trijumf su „Redsima“ obezbedili Dejan Lovren i Dominik Solanke, koji su strelci bili u 40, odnosno 53. minutu. Liverpul je sezonu završio na četvrtom mestu sa 75 bodova.

Ekipa Čelsija na neslavan način se oprostila od Premijer lige za ovu godinu, pošto su poraženi na gostovanju od Njukasla sa 3:0. Izabranici Antonija Kontea ostali su na petom mestu i naredne sezone igraće u Ligi Evrope.

Golove za Njukasl postizali su Dvajt Gejl u 23. i Ajose Peres u 59. i 64. minutu. Tim Rafe Benitesa sezonu je završio na desetom mestu sa 44 boda.

Menadžer Arsenala Arsen Venger oprostio se od kluba iz Londonda na meču sa Hadersfildom. „Tobdžije“ su pobedile sa 1:0 golom Obamejanga, a Vengeru je ovo bila poslednja utakmica na klupi Arsenala.

Sautempton obezbedio je ostanak u Premijer ligi, uprkos porazu od šampiona Mančester sitija 1:0. Siti je tako došao od stotog boda i to u 93. minutu golom Gabrijela Žezusa.

Mančester junajted ostvario je minimalnu pobedu nad Votfordom 1:0 (Rašford 34), dok je prava goleada viđe na Vembliju na meču Totenhema i Lestera. „Pevci“ su slavili sa 5:4, a po dva gola za ekipu Maurisija Poketina postigli su Erik Lamela i Hari Kejn.

Trijumf je u poslednjem kolu ostavio i Vest Hem nad Evertonom (3:1), kao i Kristal Palas nad Vest Bromič Albionom (2:0). Stouk je slavio na gostovanju protiv Svonsija sa 2:1, dok je istim rezultatom Bornmut dobio Barnli.

B92

Be the first to comment on "PL: Salah odveo Liverpul u LŠ, Totenhem u ludnici stigao do trećeg mesta, Siti u nadoknadi do novog rekorda, Venger se oprostio pobedom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*