OVOGA PUTA PROBLEMA NIJE BILO: Zvezda stotkom razbila Mladost!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mladost i drugi put u košarkaškoj Superligi Srbije sa 104:75.

Zvezda je od početka do kraja imala prednost zahvaljujući boljoj odbrani i velikoj razlici u broju slobodnih bacanja (Zvezda 30/38, Mladost 12/14).

Najefikasniji su kod pobednika bili Matijas Lesor i Marko Kešelj sa po 14 poena, dok su 13 imali Branko Lazić i Nikola Jovanović. U ekipi mladosti je bolji od ostalih bio Veljko Brkić sa 19, dok je Aleksa Novaković dodao 14 poena.

Zvezda je od starta pokazala da ne želi da joj se ponovi Tamiš. Čvršćom odbranom je od prve deonice primorala domaćina na veliki broj izgubljenih lopti pa ih je Mladost do poluvremena skupila čak 12.

Peh za crveno-bele je povreda Alekse Radanova koji se povredio u prvoj četvrtini.

Osim toga, pokazalo se da u Superligi Zvezdina spoljna linija ne mora da bude najjače oružje jer su Matijas Lesor, Nikola Jovanović i Alen Omić redom pravili probleme pod košem Mladosti.

Posle sporog starta i nekoliko prekida zbog faulova na obe strane, Zvezda je u na kraju prve četvrtine poenima Feldina otišla na 25:14.

Mladost je u igri držao raspoloženi Brkić dok najbolji strelac Mladosti Vuk Malidžan nije briljirao. Omić i Jovanović su to kažnjavali, a Mladosti nije pomogla ni činjenica da je Filip Čović u više navrata slao svojim unutrašnjim igračima lob pasove koje su domaćini mogli da brane.

Crveno-beli su do poluvremena prednost povećali na +18 (57:39), zahvaljujući i činjenici da su samo u drugoj četvrtini pogodili četiri trojke (dve Čović, dve Kešelj) i da su bili gotovo nepogrešivi sa linije penala.

U nastavku je Mladost uspevala da parira i treću deonicu je završila nerešenim rezultatom 19:19, ali je Zvezda u poslednjoj ponovo pojačala tempo i potpuno slomila otpor Mladosti za novu, petu pobedu ove sezone u Superligi.

B92

Be the first to comment on "OVOGA PUTA PROBLEMA NIJE BILO: Zvezda stotkom razbila Mladost!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*