VAŽNA POBEDA CRNO-BELIH: Ožegović i Tavamba za Partizanova nova tri boda!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana uspeli su da pobede Bačku na teškom gostovanju u Bačkoj Palanci sa 2:1 u 29. kolu Superlige Srbije.

Aktuelni šampion je na neugodnom gostovanju poveo već u četvrtom minutu golom Ožegovića sa bele tačke, duplirao je Tavamba u 74. minutu.

Bačka je uspela da unese neizvesnost pogotkom Mićića u 84. minutu meča. Ipak, Palančani nisu uspeli do izjednačenja, ali ni Partizan do trećeg gola u vrlo dinamičnoj i zanimljivoj utakmici na severu Srbije.

Partizan bar do nedelje ima devet poena zaostatka na tabelu u odnosu na večitog rivala. Zvezda svoj meč igra protiv Mladosti u Lučanima.

Crno-beli su bolje ušli u meč, već posle dva minuta igre, golman domaćih Nemanja Jevrić oborio je napadača Partizana Ognjena Ožegovića i sudija Petar Piper je svirao penal za Partizan.

Ožegović je preuzeo odgovornost i već od tog trenutka crno-beli su vodili sa 1:0. Bačka nije izašla na teren da bi se branila i to su izabranici Zvezdana Miloševića pokazali od starta.

Navijači Partizana su posle desetak minuta igre izazvali prekid bakljama koje su bacali pored klupe Bačke, a nakon što je igra nastavljena crno-beli su imali inicijativu.

Jovanić, Bajić i Mićić su se dobro pokazali iz redova Bačke. Iako je do poluvremena „pao“ samo jedan gol, igra nije bila nezanimljiva i često se selila s jedne na drugu polovinu.

Slično je nastavljeno i u drugom delu kada je Tavamba imao solidnu priliku da postigne gol sa desetak metara iskosa, ali je Šuljagić odbranio. U jednoj od narednih situacija Ožegović je šutirao, ali je u tom 70. minutu prečka spasla gol domaćina.

U 78. minutu je posle mirnijeg dela igre Tavamba uspeo da postigne pogodak. Dimitrijević je pogrešio, Miletić je uzeo loptu i Tavamba je grešku Bačke kaznio za 2:0.

Iako se činilo da je gotovo, Luka Luković odličnim prodorom i centaršutem upošljava Mićića koji ostaje sam na pet metara i smanjuje na 2:1.

Bačka do kraja nije uspela da postigne još jedan gol, pa će šampion Srbije bar do nedelje za Crvenom zvezdom zaostajati devet bodova na tabeli Superlige.

B92

Be the first to comment on "VAŽNA POBEDA CRNO-BELIH: Ožegović i Tavamba za Partizanova nova tri boda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*