NEVEROVATAN MEČ: Troicki preživeo nemoguće, pa duplom servis greškom izgubio u taj-brejku trećeg seta!

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo Mastersa u Majaminu.

Njega je na startu turnira posle velike i neverovatne borbe savladao Denis Šapovalov sa 2:1 (6:3, 6:7, 7:6). Meč je trajao dva sata i 29 minuta.

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel i prvi trijumf mladog Kanađanina.

Publika je mogla da uživa u pravoj drami koju su priuštili dvojica tenisera. Viktor nam je pružio još jedan spektakl, baš kao što smo i navikli od njega. Spasao je pet meč lopti i preživeo nemoguće stvari, ali nažalost nije uspeo da stigne do velikog preokreta i plasmana u drugo kolo.

TOK MEČA:

Šapovalov je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:3. Dovoljan mu je bio jedan brejk koji je napravio u šestom gemu.

U drugom setu viđena je daleko veća borba. Troicki pravi brejk odmah na startu i stiže do prednosti od 2:0. Ipak, već u trećem gemu Kanađanin pravi ribrejk i smanjuje na 2:1. Do kraja oba tenisera su bez ikakvih problema osvajali gemove na svoj servis, pa se pobednik seta tražio u taj-brejku.

Viktor je u 13. gemu bio bolji i mirniji, pa je uspeo da sa 7:4 stigne do izjednačenja u setovima.

Prava drama viđena je u odlučujućem setu. Šapovalov je bez problema poveo sa 5:1 i činilo se da će lako privesti meč kraju, ali dogodilo se potpuno suprotno. Denis je servirao za meč, imao je dve meč lopte, ipak nijednu nije uspeo da iskoristi. Troicki se nekako izvukao i smanjio na 5.2. Usledio je brz servis gem za Viktora, pa je Šapovalov pri rezultatu 5:3 još jednom imao servirao za pobedu.

Troicki je lako stigao do tri vezane brejk lopte, uglavnom zbog velikih grešaka mladog rivala. Šapovalov je spasio dve, ali treću nije uspeo, pa je Srbin neverovatnim lobom stigao do 5:4. Viktor je očajno igrao na startu desetog gema. Šapovalov je koristio njegove greške i stigao do tri vezane meč lopte. Ipak, u tim trenucima Kanađanin se uplašio pobede. Napravio je nekoliko neiznuđenih grešaka, pa se Viktor još jednom volšebno spasao i izjednačio. Usledila su dva mirna gema, pa se pobednik meča tražio u 13. gemu.

Očajno je počelo za Viktora, Šapovalov je napravio dva mini-brejka i poveo sa 3:0. Opet se činilo da je Srbin na konopcima, ali se on ponovo izvukao. Troicki je odmah uzvratio sa dva mini-brejka, ali je onda izgubio još jedan poen na svoj servis, pa je Kanađanin bio u prednosti 4:2. Viktor ubrzo vraća mini-brejk i stiže do izjednačenja 5:5. Sjajnim servisom naš teniser dolazi do prve meč lopte. Nažalost, to je bio i poslednji Viktorov poen u meču. Šapovalov je sjajnim servisima vezao dva poena i poveo sa 7:6. Troicki pravi duplu grešku i na kraju posle svega što je preživeo završava učešće na Mastersu u Majamiju.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači

Be the first to comment on "NEVEROVATAN MEČ: Troicki preživeo nemoguće, pa duplom servis greškom izgubio u taj-brejku trećeg seta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*