DIKSON BEZ MILOSTI: Fenerbahče ubedljivo savladao Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea u hali ‘Aleksandar Nikolić’ sa 63:80, u meču 28. kola Evrolige.

Crveno-beli, koji su još nakon prethodnog poraza od Panatinaikosa ostali bez šanse za plasman u top 8, nisu uspeli da pariraju šampionu Evrope i doživeli su novi ubedljiv poraz.

Već na startu utakmice je Fener došao do dvocifrene prednosti, najviše zahvaljujući Bobiju Diksonu, ali je Dilan Enis dobrom rolom rezultatski vratio domaćina.

Ekipa Dušana Alimpijevića imala je kakav-takav priključak na poluvremenu, da bi turski predstavnik sve dileme oko trijumfa rešio već početkom treće deonice.

Dikson je nastavio sa rafalnom paljbom, nije mu bilo previše ni teško jer su gotovo svi šutevi bili otvoreni, pa je poslednjih 10 minuta bila samo formalnost. Sve što su ‘crveno-beli’ uspeli jeste da smanje prednost rivala i ublaže poraz.

Upravo je spomenuti Dikson bio najefikasniji sa 25 poena za 19 minuta (7-10 za tri, 2-2) i 3 asistencije, a interesantno je da je još samo Nikola Kalinić imao dvocifren učinak – 10 poena i 3 uhvaćene lopte. Po 9 poena dodali su Jan Veseli i Marko Gudurić, jedan više od Duveriolua.

Kod domaćina se ponovo istakao Dejan Davidovac sa 18 poena, 5 skokova i 3 asistencije, dok je Enis zahvaljujući prvom poluvremenu bio drugi strelac ekipe sa 10 poena.

Nakon ovog poraza Zvezda ima skor 11-17, dok je Fenerbahče ostvario 21. pobedu, uz osam poraza.

U sledećem kolu ‘Crveno-beli’ dočekuju Real Madrid 30. marta, dok dan ranije Turci gostuju Himkiju.

B92

 

Be the first to comment on "DIKSON BEZ MILOSTI: Fenerbahče ubedljivo savladao Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*