DUCI U DRUGOM KOLU MAJAMIJA: Lajović preokrenuo rezultat i zakazao megdan sa problematičnim Australijancem!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Majamiju.

Duci je na startu turnira posle preokreta savladao Horacia Zebaljosa sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:4). Meč je trajao dva sata i 13 minuta.

Bio je ovo drugi međusobni duel dvojice tenisera i prva pobeda Lajovića.

Posle izjednačenog početka meča, Zebaljos pravi ključni brejk u šestom gemu i stiže do prednosti od 4:2. Argentinac bez problema privodi ovaj deo igre kraju i sa 6:3 dolazi do vođstva od 1:0.

Velika borba odigrana je u drugom setu. Teniseru su bez problema osvajali gemove na svoj servis, a jedinu brejk šansu propustio je Lajović. Pobednik se odlučivao u taj-brejku. Srpski igrač je dominirao u 13. gemu, pa je bez većih problema stigao do 7:2 i izjednačenja u setovima.

Pravi festival brejkova viđen je u odlučujućem setu. U prvih pet gemova videli smo pet brejkova. Ovu seriju prekinuo je Lajović koji je osvojio svoj servis gem i poveo sa 4:2. Duci je pri rezultatu 5:3 imao prvu meč loptu koju nije iskoristio, pa je Zebaljos smanjio na 5:4. Usledio je gem u kojem je Duci servirao za trijumf. Ubrzo je stigao do tri vezane meč lopte, prve dve nije iskoristio, ali jeste treću za plasman u drugo kolo.

Lajović će u drugoj rundi igrati protiv Nika Kirijosa koji je postavljen za 17 nosioca.

Ranije danas sa turnira je u trileru izbačen Viktor Troicki, a kasnije će na teren i Miomir Kecmanović, kome je rival Denis Istomin.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači.

Be the first to comment on "DUCI U DRUGOM KOLU MAJAMIJA: Lajović preokrenuo rezultat i zakazao megdan sa problematičnim Australijancem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*