BRAVO MIŠO: Posle preokreta, Kecmanović u drugom kolu!

Srbija će i posle drugog dana ostati sas svim predstavnicima na Australijan openu, pošto je Miomir Kecmanović posle preokreta porazio Josukea Vatanukija 3-1, po setovima 4:6, 7:5, 6:3, 6:4. Meč je trajao 2 sata i 40 minuta.

 


Početno opipavanje snaga između dva tenisera ukazivalo je na činjenicu da će se Japanac poprilično oslanjati na svoj servis i da će u razmenama ipak biti rezervisan. Lako je osvajao svoje servis gemove, pa je ta jedina sekvenca nepažnje uticala da rival dođe do brejka u sedmom gemu, što je bilo dovoljno i za set.

 


Sličan tok imao je i set broj dva, sa jasnom razlikom u završnici, kada su gemovi Vatanukija konačno postajali duži. I upravo je u dvanaestom konačno došla preko potrebna prilika, zatim i druga posle greške Josukea i Kecmanović je izjednačio.

Tada se uvukla nesigurnost u udarce Vatanukija, koji je ipak više ulazio u razmene u odnosu na raniji deo meča, što se odrazilo na rezultat. Makar se na tako nešto čekalo do četvrtog gema kada je Miomir sjajnom kretnjom sebi iskreirao nekoliko poena i oduzeo servis protivniku, a zatim u sedmom gemu odbio nalet i prve šanse rivala posle dugo vremena.

Nakon što je poveo Kecmanović je delovao poprilično samouvereno na početku četvrtog perioda duela, i pored toga što je ispustio prednost od 2:0 odmah, izlgledalo je da drži sve pod kontrolom. Sačekao je novu priliku i došao do 3:2, potvrdio brejk do kraja i prošao u drugo kolo.


Srpski teniser će u drugom kolu Australijan opena igrati sa pobednikom meča između Nemca Jana Lenarda Štrufa i Australijanca Rinkija Hidžikate.
U prvom setu igralo se gem za gem, a Vatanuki je u sedmom gemu napravio brejk i poveo 4:3. Japanac je potom održavao prednost od dva gema i prvi set je dobio rezultatom 6:4.
Velika borba je viđena u drugom setu, Kecmanović je napravio brejk u 12. gemu, što mu je bilo dovoljno za 7:5 i 1:1 u setovima.


Srpski teniser je u trećem setu došao do brejka u četvrtom gemu, a onda je na svoj servis stigao do 4:1. Kecmanović je zadržao prednost od tri gema i treći set je dobio rezultatom 6:3.
Vatanuki je poveo 2:0 na startu četvrtog seta, ali je Kecmanović osvojio četiri uzastopna gema i preokrenuo na 4:2. Srpski teniser je zadržao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do pobede od 6:4.
Australijan open se igra za nagradni fond od 59,1 milion američkih dolara.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "BRAVO MIŠO: Posle preokreta, Kecmanović u drugom kolu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*