NOVA POBEDA: Crno-beli u finišu srušili Zemun

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Zemun sa 3:1 u zaostaloj utakmici devetog kola Super lige Srbije.

Pogotke za Partizan postigli su Milan Mitrović u 25, Ognjen Ožegović u 86. i Marko Jevtović u 90. minutu iz jedanaesterca, dok je Mitrović autogolom u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog dela meča postigao jedini gol za Zemun.

Crno-beli su ovom, trećom uzastopnom pobedom makar do večeras prišli samo na bod zaostatka Crvenoj zvezdi koja večeras dočekuje Spartak takođe u zaostaloj utakmici devetog kola Super lige. Zemun je posle današnje utakmice na 12. mestu sa 14 bodova.

Partizan je u prvom poluvremenu imao potpunu kontrolu, ali sve do 25. minuta nije uspeo da dođe do gola. Zoran Tošić je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa desne strane, a na ivici peterca dočekao ju je Mitrović koji je glavom šutirao i savladao Marka Miloševića.

Imali su crno-beli još nekoliko prilika da dođu do gola, ali je mreža Miloševića ostala netaknuta do poluvremena, dok je na drugoj strani Zemun u samoj završnici prvog dela igre uspeo da dođe do izjednačenja.

Stefan Dimić je probio po desnoj strani i ubacio loptu u peterac, a Mitrović je u želji da je izbaci u korner loptu ipak prosledio u sopstvenu mrežu.

Zemun je u drugom poluvremenu uspostavio ravnotežu, Partizan nije bio opasan po gol Miloševića sve do 86. minutu kada je Ožegović iskoristio proigravanje sa desne strane i zatresao mrežu domaće ekipe.

Samo tri minuta kasnije Nenad Cvetković je u šesnaestercu oborio Ožegovića, a sudija je pokazao na penal, da bi siguran izvođač najstrože kazne bio Jevtović.

Beta