CRNO-BELI KONAČNO POBEDILI: Partizan uz dosta problema srušio Pantere!

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu ove sezone u ABA ligi pošto su pred domaćom publikom savladali FMP sa 87:84.

Crno-beli su tokom cele utakmice imali prednost, ali su gosti iz Železnika uvek uspevali da se vrate.

Na kraju, Gavrilović je postigao važne poene na 40 sekundi do kraja kada je i prelomljena utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Patrik Miler sa 20 poena. Na drugoj strani, Filip Čović ubacio je 24.

Crno-beli odigrali su dobar meč u hali „Aleksandar Nikolić“, vodili su tokom svih 40 minuta igre i na kraju zasluženo slavili. Gosti iz Železnika non-stop su bili u utakmici, ali nisu imali snage da preokrenu meč.

Prva deonica obilovala je ličnim greškama, pa je tako i nešto duže potrajala, a posle prvih 10 minuta igre crno-beli imali su prednost od 28:20.

U drugoj četvrtini FMP je zaigrao bolje u odbrani, Čović je takođe zaigrao dobro, pa je finalista KLS uspeo da na pauzu ode sa samo dva poena zaostatka, 45:43.

Nastavak meča doneo nam je istu igru kao u prvih 20 minuta igre. Partizan je preko Milera i Andrića koji se probudio u trećoj deonici uspeo da se odlepi na +10, ali je FMP do kraja četvrtine uspeo da se vrati.

Poslednja deonica donela nam je mnogo uzbuđenja, a meč je prelomljen košem Strahinje Gavrilovića koji je uspeo da pogodi za dva poena na 40 sekundi do kraja, 87:82. U narednom napadu Čović je promašio za tri poena i tu je bio kraj meča.

Partizan zasluženo dolazi do prvog trijumfa ove sezone u ABA ligi, a ponovo je odličan meč odigrao Patrik Miler koji je postigao 20 poena.

B92