CRNO-BELI BEZ POLUFINALA: Mornar trojkama srušio renovirani Partizan!

Košarkaši Partizana u renoviranom sastavu poraženi su u četvrtfinalu Superkupa ABA lige od ekipe barskog Mornara sa 91:77.

Crno-beli su bili loši u ključnim elementima igre kada je to najviše išlo na njihovu štetu i Mornar je uz neverovatan šut spolja zasluženo slavio.

Mornar je već od početka ekipi Miroslava Nikolića stavio do znanja da se neće libiti da šutira trojke. Posle uvodna dva promašaja pogađa Bakić prvu od čak 16 trojki.

Najefikasniji u ekipi iz Bara je bio Derik Nidam sa 22 poena, Strahinja Mićović je imao 18, a Nemanja Vranješ 17 poena. Svi su sjajno šutirali trojke jer su u ekipi Mornara pogodili 16 iz svega 33 pokušaja.

Na drugoj strani je 14 poena imao Vanja Marinković, mladi Andreja Stevanović je imao 13, a Marko Pecarski 12 poena.

Mornar je od starta meča vodio i trojkama držao prednost koja je u osmom minutu utakmice već bila 26:18 na starni Barana. Tada Partizan kreće da igra mnogo energičniju odbranu i počinje da smanjuje prednost, a Novica Veličković na niskom postu donosi prvo vođstvo Partizanu 31:29.

Posle trojke Pecarskog i sjajne role Stevanovića u drugoj deonici Partizan je imao i plus 7 na 41:34 i na poluvreme su crno-beli mogli da odu sa 47:39 da Reli-Ros nije ukrao loptu u poslednjem napadu i pogodio uz faul za neizvesniji nastavak.

Ipak, Partizan već na startu drugog poluvremena daje pet poena i odlazi na plus 10, ali tada počinje šou Relija-Rosa koji pogađa iz rolinga, a potom uz faul i ekspresno smanjuje zaostatak za pet poena.

Partizan je u trećoj četvrtini napravio ogroman broj faulova, košarkaši Mornara su sa linije penala šutnuli čak 17 puta i za svega šest minuta već su bili u rezultatskom zaostatku. U tim trenucima terorisao je crno-bele ofanzivnim skokom Šepard koji je bio jedan od glavnih katalizatora preokreta i povećavanja prednosti.

Po pravilu, Šepard skok u napadu, Vranješ ili Nidam trojka ili prodor i košarkaši Partizana mogli su samo da slegnu ramenima. Mornar do kraja nije ispuštao prednost koju je stekao polovinom treće četvrtine, do kraja su je samo povećavali i zasluženo na kraju pobedili.

Mornar će u polufinalu igrati protiv ekipe podgoričke Budućnosti. U Superkupu od ekipa iz Srbije učestvuju još i FMP i Mega, a jedino je izostala Crvena zvezda. U polufinale su se plasirale još i Budućnost, Mega i Cedevita.

B92