CRNO-BELI STOTKOM POČELI LIGU: Mornar nemoćan

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar sa 110:78 pred oko 13.500 svojih navijača u Beogradskoj areni i dobro su počeli sezonu u ABA ligi, u prvom kolu regionalnog takmičenja.

Partizan je opravdao ulogu favorita i gotovo ni u jednom trenutku nije bilo mesta sumnji ko je bolja ekipa na parketu, ako se izuzme nekoliko nadahnutih naleta barskog tima.

 


Videlo se od rane faze meča da je Partizan jednostavno bolja i svestranija skupina igrača. Ako neće šut nekog od bekova, naći će se rešenja unutra.

U Mornaru to nije bio slučaj, pa su trojke letele bez obzira na to da li ulaze ili ne, i onda ne treba da čudi daleko bolji procenat srpskog tima u tom, ali i u ostalim segmentima igre.

Danilo Anđušić je odigrao verovatno najbolju partiju godine, a Balša Koprivica je od prvih minuta pokazao da nije dangubio dok je pauzirao prošle sezone zbog bolesti.

Anđušić se odmah na terenu pojavio zagrejan i raspucan, pa je bio najefikasniji kod pobednika sa 23 poena uz skoro savršen šut iz igre (3/4 za dva, 5/5 za tri).

 


Džejms Naneli je rano počeo da diktira ritam.

I u takvim okolnostima, crno-belima nije mnogo falio Zek Ledej, jer su raspoloženi bili i Vukčević i Aleksa Avramović, pa je Kevin Panter mogao da odigra „u leru“.

Uvodne minute meča obeležile su trojke na obe strane. Dve za Mornar su ubacili Gavrilović i Kovačević, a dve za Partizan Naneli i Jaramaz.

Već nakon toga se znalo da će Barani ići na šut za tri, a kada su šutevi stali, Partizan je počeo da se odlepljuje.

Anđušić je za svega minut ubacio dve trojke za 20:12 posle pet minuta igre. Do kraja prve četvrtine Partizan je mogao da ima i duplo više poena.

Da su poeni Vukčevića priznati, crno-beli su mogli da imaju 36:18. Međutim, ta deonica je i pored toga završena ubedljivo sa 34:21 u korist beogradskog tima.

Tima, koji se u prva tri minuta druge deonice kockao i ispustio veliku prednost. Džonson se razigrao u Mornaru, počeo je da pogađa, pa je barski tim prišao na samo minus pet – 40:35.

Nije se dugo čekalo na reakciju crno-belih koji su posle zakucavanja Vukčevića počeli da igraju bolje i da zaustavljaju rivale iz Mornara i otišli su do poluvremena na 59:41 na krilima Alekse Avramovića.

Avramović je pogodio trojku, onda i dvojku, posle čega mu se poenterski opet pridružio Anđušić za totalno gašenje požara.

Treća četvrtina počela je nezadovoljstvom Željka Obradovića koji je rano tražio tajm-aut, iako su Barani ubacili samo tri poena.

Nije mu se svidela odbrana, a Marko Kovačević je pogodio sva tri slobodna bacanja i bio okidač za kraću pauzu, posle koje su Vukčević i Dozir uvećali plus crno-belih na 63:44.

Do sredine trećeg perioda Partizan je konstantno imao višak od 15 do 20 poena i to sa kapitenom Kevinom Panterom na terenu, dok je loptu u rukama često imao i spomenuti Dozir.

Crno-beli su do kraja treće četvrtine bez većih problema čuvali prednost koju je Anđušić uvećao u prvom napadu u četvrtoj četvrtini na 83:61.

Međutim, već tada se uveliko naziralo ko će da pobedi, pošto je rasplet druge deonice odredio dalji tok ovog meča.

Danilo je ubrzo u četvrtoj deonici samo uvećao razliku i pogodio još jednu trojku, dok Mihailu Pavićeviću, treneru Mornara, nije ostalo mnogo nego da se ljuti na svoje igrače tokom tajm-auta.

U poslednjoj četvrtini se potom opustila ruka i ostalih igrača Željka Obradovića, pa je Partizan ubedljiv trijumf začinio time što je već u prvom meču probio „stotku“.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "CRNO-BELI STOTKOM POČELI LIGU: Mornar nemoćan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*