ZVEZDINA SLATKA OSVETA: Donald i Kanga srušili Voždovac!

Fudbaleri Crvene zvezde igraju savladali su Voždovac na gostujućem terenu sa 2:0. Dva atraktivna gola, jedan u režiji Donalda, drugi Radonjića i Kange.

Crveno-beli uspeli su da vrate Voždovcu za poraz u prolećnom plejofu Superlige kada je Voždovac na „krovu“ slavio sa 3:2 i naneo težak udarac Zvezdi.

Tim Vladana Milojevića ostao je neporažen u prvenstvu i ima sedam pobeda iz osam utakmica, te je vrlo brzo smenio Vojvodinu na čelu tabele. Zvezda je do sada postigla 20 golova i primila samo jedan.

Voždovac je protiv Zvezde od početka krenuo solidno. Međutim, prvi su pretili crveno-beli. Isticao se Krstičić koji je dobrim šutem u 14. minutu po prvi put ozbiljnije uzdrmao golmana domaćih Popovića.

Uz Krstičića u prvih petnaestak minuta meča su dobri bili još i Rodić i Milić. Međutim, baš posle greške Zvezdine „sedmice“ došlo do jedne od prilika Voždovca kada je morao da reaguje Damir Kahriman koji je na golu zamenio Milana Borjana.

Na drugoj strani su dobro igrali Zec i Stuparević, ali golova nije bilo sve do 40. minuta kada je Zvezdin kapiten Mičel Donald iz slobodnog udarca poslao loptu sa oko 22 metra udaljenosti smestio loptu u mrežu Popovića.

Lopta se odbila od prečke pa je Donaldov treći gol iz prekida bio zaista spektakularan.

Tim rezultatom otišlo se na odmor da bi već u 46. minutu došlo do prvih uzbuđenja. Kahriman je krenuo da ispuca povratnu loptu Donalda, na njega je krenuo Ješić pa je golman Zvezde umalo lošim ispucavanjem smestio loptu u svoju mrežu.

Četiri minuta kasnije su dobro na ivici kaznenog prostora kombinovali Pešić i Srnić ali je Popović posle solidnog udarca Srnića bio siguran. Prava bravura Krstičića viđena je u 60. minutu kada je predriblao trojicu igrača „na petoparcu“, vratio loptu Le Taleku, a ovaj sa desetak metara šutnuo preko gola.

Krstičić je nešto kasnije napustio igru, ušao je Boaći, ali i Nemanja Radonjić.

Radonjić je od 70. minuta počeo da pravi razliku na terenu i imao nekoliko dobrih pokušaja. Međutim, taman kada je delovalo kao da je Zvezda spustila loptu i da se ulazi u mirnu završnicu, sevnuo je napad Radonjića po levoj strani, fantastičan dribling i lopta odložena između dva igrača Voždovca do Kange kome nije bilo teško da ispravi Le Talekovu grešku iz slične pozicije i poveća na 2:0 u 90. minutu.

Zvezda je pobedom došla do 22. boda posle osam utakmica, vratila se na vrh tabele ispred Vojvodine od koje ima bolju gol razliku, a sledeću utakmicu Zvezda igra protiv Borca iz Čačka.

B92