MARSELO JE HEROJ MADRIDA: Maestralni Brazilac u 86. minutu doneo veliku pobedu Realu (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida teškom mukom su savladali Valensiju sa 2:1 i tako napravili ogroman korak ka šampionskoj tituli u Primeri.

Gledaoci na Santijago Bernabeu prisustvovali su jednoj izuzetno zanimljivoj utakmici. Valensija je u prvom poluvremenu maksimalno parirala favorizovanom rivalu, ali je Real golom Ronalda u 27. minutu stekao prednost. Do kraja prvih 45 minuta promene rezultata nije bilo.

Mogao je Kristijano Ronaldo u 57. minutu da reši pitanje pobednika, ali mu je Dijego Alves sjajno odbranio penal. Golman Valensije je tako po treći put u karijeri zaustavio udarac sa bele tačke Portugalcu. Kazna za promašaj stigla je u 82. minutu, Pareho je iz slobodnog udarca savladao Navasa i doneo izjednačenje Slepim miševima. Očekivano Real je sve karte bacio u napad i ubrzo mu se to isplatilo. Maestralni Marselo je sjajnim solo prodorom došao u situaciju da šutira i pošalje loptu u mrežu Dijega Alvesa za veliko slavlje na terenu i tribinama.

Brazilac je zaslužio da reši jedan ovako bitan meč. Tokom cele sezone je možda i najbolji fudbaler Reala, a ovaj gol je samo kruna njegovih izvanrednih partija.

Real je tako stigao do velike pobede i sada četiri kola pre kraja ima tri boda više od Barselone.

Katalonci večeras od 20:45 gostuju Espanjolu u velikom gradskom derbiju.