PREMIJER LIGA: Everton ponovo pobedio, Sanderlend na korak od ispadanja, Lester ispustio dva gola prednosti!

Sa početkom od 16 časova odigrano je pet mečeva 33. kola Premijer lige.

Everton je nastavio da pruža sjajne partije. Ekipa Ronalda Kumana je na Gudisonu savladala Barnli sa 3:1. Sve golove videli smo u drugom poluvremenu. Džagijelka i Lukaku su postigli pogodke za Karamele, a treći gol bio je autogol Bena Mija. Jedini strelac za Barnli bio je Sem Vouks sa bele tačke. Ovim trijumfom Everton se bar na kratko popeo na visoku petu poziciju, ali uz tri meča više od Junajteda i Arsenala.

Kristal Palas i Lester odigrali su nerešeno 2:2. Šampion Engleske je golovima Huta i Vardija imao prednost od 2:0, ali je domaćin preko Kabaja i Bentekea stigao do vrednog boda u borbi za opstanak.

Stouk je prekinuo katastrofalnu seriju od četiri poraza. Oni su na svom terenu pobedili Hal sa 3:1. Golove za Stouk postigli su Arnautović, Krauč i Šaćiri, dok je jedini gol za Hal delo Megvajera. Stouk je ovim trijumfom stigao na korak od sigurnog opstanka, dok će Hal u narednim kolima morati žestoko da se bori da ostane u društvu najboljih timova Premijer lige.

Sanderlend nije uspeo da iskoristi poraze Svonsija i Hala da se uključi u kakvu takvu borbu za 17. mesto. Ekipa Dejvida Mojesa uspela je da osvojio samo bod protiv Vest Hema, bilo je 2:2. Gosti iz Londona su golovima Ajua i Kolinsa dva puta imali prednost, ali su Crne mačke na kraju stigle do remija preko Kazrija i Borinija.

Najmanje golova bilo je u predgrađu Londona, gde je domaćin Votford golom Etijena Kapua bio bolji od Svonsija.

Sautempton i Mančester Siti od 18:30 igraju poslednji meč današnjeg programa.