KRAJ EVROPSKOG SNA: Partizan pružio bolju partiju, Fejnord ponovo pobedio!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana završili su takmičenje u osmini finala Lige konferencija. Posle ubedljivog poraza pre sedam dana u Humskoj od 5:2, crno-beli su i večeras na “De Kajpu“ u Roterdamu poraženi od Fejenorda rezultatom 3:1, pa se holandski tim ukupnim rezultatom 8:3 zasluženo plasirao među osam najboljih.

Fejenord je od samog početka uspostavio inicijativu, ali je za razliku od prethodnog duela Partizan delovao čvršće u odbrani, pa je domaćem timu bilo teže da dođe do gola koji je večeras čuvao Nemanja Stevanović.

Nekoliko pokušaja Sinistere, Nelsona, Tila, Desersa bilo je izblokirano u prvih pola sata, a jedini kakav-takav pokušaj crno-belih na drugoj strani bio je Menigov udarac koji je takođe izblokiran, pa je golman Fejenorda Marsijano bio besposlen u prbih 45 minuta.


Partizanova mreža se prvi put zatresla u 33. minutu, ali je Desersov gol poništen zbog diskutabilnog ofsajda pošto je prethodno Til šutirao i pogodio levu stativu gola crno-belih.

Izgledalo je da će Partizan odoleti u prvih 45 minuta, ali u samom finišu prvog poluvremena Jevtović pšravi prekršaj na tridesetak metara od gola, Tornstra izvodi slobodsan udarac, a lopta na putu ka golu pogađa Desersa, menja pravac i odlazi pod prečku – Stevanović nemoćan, Fejenord je poveo sa 1:0.

I početkom drugog poluvremena viđena je slična slika na terenu, a Fejenord je nastavio sa napadima.

Posle greške Jevtovića na sredini trena, usledila je munjevita akcija domaćih, na kraju Desers šutira, a Stevanović nekako uspeva da zaustavi tu loptu, ali je napadač Fejenorda bio u ofsajd poziciji.

I konačno, tek u 56. minutu Partizan dolazi do nešto izglednije prilike za gol, Rikardo je prihvatio loptu ispred kaznenog prostora gostiju, uputio snažan udarac u desni donji ugao, ali je golman Marsijano bio na pravom mestu i zaustavio je taj udarac.


Međutim, tri minuta kasnije Fejenord je poveo sa 2:0. Marko Jevtović još jednom gubi loptu na sredini terena, domaći odgovaraju munjevitom kontrom preko Desersa koji je pobegao Saničaninu, a na kraju ove akcije Til sa desne strane asistira Nelsonu koji rutinski šalje loptu u mrežu crno-belih.

Partizan je uzvratio samo dva minuta kasnije preko Rikarda koji je prihvatio loptu ispred kaznenog prostora, a onda sa ivice kaznenog prostora poslao snažan i precizan udarac u donji desni ugao – 2:1.

Opasno je Rikardo pripretio i u 66. minutu kada je pokušao sa desetak metara posle centaršuta sa desne strane, ali je golman domaćih sigurnom intervencijom sprečio izjednačenje.

Razigrao se Rikardo posle postignutog gola, u 69. minutu je poslao loptu u prostor za Meniga koji sa leve strane dobro centrira za Markovića, ali lopta posle njegovog udarca glavom završava tik iznad prečke.

Potom su usledile izmene na obe strane, nije bilo mnogo uzbuđenja, ali u 89. minuitu Lutovac greši i pruža priliku Linsenu da donese ubedljiviju prednost Linsenu.

Tada je Stevanović uspeo da odbrani i izbije loptu u korner, ali već u 90. minutu Linsen je bio precizniji – 3:1 za Fejenord! Tornstra je sa desne strane uposlio Linsena u kaznanom prostoru, a napadač domaćih pored Saničanina šutira i pogađa Stevanovićevu mrežu.


Be the first to comment on "KRAJ EVROPSKOG SNA: Partizan pružio bolju partiju, Fejnord ponovo pobedio!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*