VAVRINKA TEŠKOM MUKOM IZBEGAO SENZACIJU: Laki luzer iz Japana dva puta servirao za pobedu, ali je Sten prošao u četvrtfinale!

Stanislas Vavrinka je posle žestoke borbe i velikog preokreta obezbedio plasman u četvrtfinale.

Švajcarac je u četvrtoj rundi savladao čudesnog Japanca Jošihita Nišijoku sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:6).

U prvom setu oba tenisera su se mučila u servis gemovima. Nišijoka se u takvoj konstalaciji snaga bolje snašao, napravio je čak tri brejka, pa je posle 29 minuta stigao do 6:3 i vođstva od 1:0.

Vavrinka je u drugom setu bio sigurniji na servisu, a i dosta manje je grešio. Treći teniser sveta nije izgubio nijedan gem na svoj servis, a dva puta je napravio brejk, pa je takođe sa 6:3 došao do izjednačenja.

Najveća borba viđena je u odlučujućem setu. Sten je odmah na startu izgubio brejk. Nišijoka je u nastavku seta znalački čuvao stečenu prednost, a očajni Vavrinka je pravio početničke greške. Nakon što je u osmom gemu spasao tri brejk lopte, Japanac je prvi vođstvu od 5:4 servirao za najveću pobedu u karijeri. Ipak, Švajcarac je krenuo da pogađa, i uspeo je da napravi ribrejk i izjednači na 5:5. U narednom gemu Vavrinka je poveo sa 30:0. Međutim, Nišijoka vezuje četiri poena, pre svega zbog amaterskih grešaka Švajcarca, i stiže do nove prilike da odservira za četvrtfinale. Japanac je bio na dva poena od pobede, vodio je sa 30:15, ali se iskusni vuk Vavrinka još jednom izvukao iz mrtvih. Vezao je tri poena i uveo set u taj-brejk. Kao i u svim gemovima i tamo je viđena žestoka borba. Sten je poveo sa 3:1, ali je sjajni Nišijoka uspeo da vrati mini-brejk i smanji na 3:2. Laki luzer iz Japana nije uspeo da osvoji nijedan od naredna dva poena na njegov servis. Vavrinka je stekao nedostižnih 5:2. Do kraja meča Nišijoka je uspeo da unese malo neizvesnosti, ali je Vavrinka sa 7:4 stigao do pobede i plasmana u četvrtfinale.

Stanislas je odigrao katastrofalan meč, imao je preko 50 neiznuđenih grešaka, veći deo je napravio iz bekhenda. Ipak, to nije bilo dovoljno za veliku senzaciju.

Veliko poštovanje treba odati i japanskom teniseru. Nišijoka je u glavni žreb Indijan Velsa stigao kao laki luzer. Na putu do ove runde pobedio je Ivu Karlovića i Tomaša Berdiha. Za trijumf protiv Vavrinke trebalo mu je možda malo više hrabrosti i sreće.

Pratite nas na Fejsbuku!