ISTORIJSKA SENZACIJA: „Laki luzer“ eliminisao i šokirao Đokovića!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je od Luke Nardija u trećem kolu Indijan Velsa rezultatom 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

Novak, koji je pet puta osvajao ovaj turnir, eliminisan je od strane 123. igrača sveta, koji je u glavni žreb ušao kao srećni gubitnik.

 


Nardija u osmini finala očekuje susret protiv domaćeg predstavnika Tomija Pola.

Na početku meča delovalo je kao da se Novak upoznaje sa Nardijem i sprema teren za brejk.

Međutim, nije bilo tako, pošto je upravo Italijan bio taj koji je prvi zadao udarac, oduzevši servis Đokoviću u petom gemu.

Novaka je u prvom setu i te kako mučio forhend, koji ga nije slušao, stoga ne treba da čudi ni činjenica što je bio daleko od ribrejka.

Ipak, na startu drugog seta, Novak je uspeo da se trgne i da iskoristi prvu brejk loptu na meču, sačekavši grešku rivala iz bekhenda.

Usledio je maratonski servis gem Đokovića, da bi Nardi materijalizovao petu brejk šansu i to nakon prilično čudne situacije, koja je jako iznervirala srpskog tenisera.

Đoković je ostao u čudu, pošto ga je Nardi zbunio govorom tela prilikom riterna. Nardi je mislio da je Novakov servis završio u autu, reda radi je vratio lopticu u polju, a isto je odigrao i Novak, nonšalatno, drop-šot.

Italijan je tu lopticu stigao i pretvorio je u viner, samim tim i u ribrejk, što je Novaka iznerviralo, pa je ušao u raspravu sa sudijom, s tim da je rezultat ostao nepromenjen.

Proradio je inat kod prvog igrača sveta, koji je u šestom gemu opet oduzeo servis Nardiju, u osmom je propustio još dve brejk, odnosno set lopte.

Do izjednačenja u setovima je stigao posle 49 minuta igre, iskoristivši treću set loptu.

 


Nije bilo lako Đokoviću na početku odlučujućeg seta, a u prvom servis gemu, koji je trajao više od 15 minuta, suočavao se sa tri brejk lopte, ali je preživeo i odbio nalet protivnika.

Nardi nije odustajao, igrao je u visokom ritmu, a ključni brejk napravio je u šestom gemu odlučujućeg seta.

Be the first to comment on "ISTORIJSKA SENZACIJA: „Laki luzer“ eliminisao i šokirao Đokovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*