ŠOK U BANJALUCI: Lajović ELIMINISAO Novaka Đokovića!

Dušan Lajović se plasirao u polufinale turnira u Banjaluci pošto je u četvrtfinalu savladao Novaka Đokovića sa 6:4, 7(8):6.

Iako je delovalo da će Novak nakon 40:0 i sjajnih forhenda stići lako do prvog gema, Lajović se razigrao i stigao do izjednačenja. Ipak, uspeo je najbolji teniser planete da se fokusira i da osvojenim gemom počne meč.

 


Lajović je u drugom gemu vezao tri poena i atraktivnim forhendom iz skoka je potvrdio izjednačenje. Dopustio je Đoković protivniku da prvi stigne do brejka, nakon što je duplom servis greškom „poklonio“ gem Lajoviću.

U narednom gemu je Novak stigao do dve brejk lopte prilično ubedljivo, ali je ponovo Lajović sigurnim servisom stigao do izjednačenja.

Srpski teniseri su bili sigurni na svojim servisima u naredna dva gema, ali je Đoković nekoliko puta imao nove šanse za brejk. To se i desilo u osmom gemu, kada je Đoković upravo iskoristio osmu brejk loptu koja je donela izjednačenje u prvom setu.

Usledilo je ono što je malo ko očekivao, pošto je Lajović ekspresno stigao do novog brejka i uspešno je odservirao za kraj prvog seta.

U ovom periodu meča najbolji teniser sveta je imao problem sa reketom, pa je čak i udarao žice reketa o špic patike kako bi ih barem malo opustio.

Drugi set nam je doneo još veću borbu, a prvi je zapretio Novak, koji nije iskoristio tri brejk lopte. To je bila 13. brejk lopta koju je Lajović spasao. Sigurni su bili u naredna dva gema, da bi popularni „Duci“ propustio veliku priliku da dođe do brejka.

Imao je dve brejk lopte, ali je uz dosta muke Đoković uspeo da dođe do gema.

Drama je vrhunac dostigla u devetom gemu, kada je Lajović imao tri brejk šanse, ali ih nije iskoristio pošto je Novak vezao pet poena.

Činilo se da će Novak uspeti da „slomi“ Lajovića pošto je na momente izgledao nezaustavljivo, ali bi nakon par sjajnih poena usledio niz grešaka. Lajović je sjajno servirao, Novak nije uspevao da dođe do brejk-šanse, pa je meč otišao u taj-brejk.

Đoković je odlično otvorio dodatnih sedam poena, poveo 4:1, potom je imao i 6:3, ali je umesto rutinske realizacije započeo seriju grešaka, pa je prvo Lajović došao do 6:6, potom je Novak lopticu smečovao u mrežu, da bi na 7:6 očajnim drop-šotom dao Lajoviću priliku da dođe do najveće pobede u karijeri.

 


U polufinalu Lajovića očekuje bolji iz duela Jirži Lehecka – Miomir Kecmanović.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ŠOK U BANJALUCI: Lajović ELIMINISAO Novaka Đokovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*