VIKTOR SLABO KRENUO, PA PREOKRENUO: Troicki preko Holanđanina do četvrtfinala, neka se spremi Dimitrov!

Viktor Troicki se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Sofiji.

Srpski teniser je posle prekoreta savladao Robina Hasea sa 2:1 (2:6, 6:4, 7:6) posle 117 minuta igre.

U prvom setu Troicki je igrao daleko ispod svog nivoa, što je Holanđanih znalački iskoristio. Hase je izgubio samo tri poena na svoj servis, a napravio je dva brejka, pa je posle samo 28 minuta stigao do 6:2 i vođstva od 1:0.

Viktor je u narednom setu odigrao na daleko većem nivou, za razliku od prvog seta konstantno je pritiskao rivalov servis, pa je do prvog brejka u meču stigao u petom gemu. Do kraja seta Troicki je odbio nalet Hasea, koji je u devetom gemu propustio pet brejk lopti. Srpski teniser je ovaj set rešio u svoju korist sa 6:4, pa se pobednik odlučivao u trećem setu.

Viktor je sjajno započeo odlučujući deo igre. Odmah je oduzeo servis rivalu, ipak Hase je ubrzo napravio ribrejk i uveo meč u miran tok. Posle toga više nije viđena nijedna brejk lopta, pa se ušlo u 13. gem, taj-brejk. U njemu je staloženiji bio Troicki koji je bez problema dobijao poene na svoj servis, a napravio je dva mini-brejka što mu je bilo dovoljno da pobedi u taj-brejku sa 7:3 i samim tim obezbedi plasman u četvrtfinale.

Troicki, inače peti nosilac na turniru, čeka boljeg iz duela Dimitrov Janović.