ĐOKOVIĆ KRENUO NA KRUNU: Preko Francuza na Francuza

Vratio se Novak Đoković u Australiji i prvi kontakt sa podlogom nije bio dobar. U tandemu sa Vasekom Pospišilom je eliminisan, ali u singlu je sasvim drugačija priča. Ni nalik onoj u dublu. Tu je srpski as svoj na svome. Skinuo je rđu koja se nahvatala na reketu između dve sezone i sigurnim korakom krenuo u pohod na krunu – 2:0 (6:3, 6:2).

Novaka je u Australiji sačekala topla dobrodošlica, tribine u Adelejdu bile su krcate. Okupirali su ih srpski navijači i Novakovi obožavaoci na “Petom kontinentu”, vijorile su se srpske zastave, a većina poena propraćena je ovacijama i skandiranjem. Uživao je Đoković na terenu, bilo mu je dovoljno nešto više od jednog časa i 15 minuta da spakuje kofere Konstantu Lestijenu.

 


Sa lakoćom se srpski teniser plasirao u drugo kolo turnira u Adelejdu, izvanredno je servirao i dopustio Francuzu samo jedanput da ga ugrozi. U petom gemu prvog seta imao je Lestijen brejk-loptu, nije je iskoristio i ekspresno je kažnjen. Novak je u narednom oduzeo servis rivalu, uz pomoć mreže i silnih grešaka francuskog tenisera.

Minimalan prostor ostavljao je Konstantu Lestijenu za napad, 65. reket sveta te malobrojne šanse nije koristio. Bio je u grču, naročito na svoj servis početkom drugog seta. Savršeno je funkcionisao forhend Novaku, pogađao je paralele i terao protivnika da pravi greške.

Dva puta je Đoković napravio brejk u drugom setu, Francuz je bio paralisan i jedino pitanje koje se postavljalo je hoće li uspeti da osvoji makar gem. Izgubio je pet gemova zaredom, koliko-toliko stabilizovao igru kada je sve bilo gotovo i produžio meč kako se ne bi završio pre isteka jednog časa igre.

Bez ikakvih poteškoća plasirao se Novak Đoković u osminu finala turnira iz kategorije 250, a rival će mu ponovo biti – Francuz. U drugom kolu će se sastati sa Kventanom Alisom, koji je na startu izbacio domaćeg tenisera Džordana Tompsona.

 


Be the first to comment on "ĐOKOVIĆ KRENUO NA KRUNU: Preko Francuza na Francuza"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*