MAREJ O NOVAKOVOJ ELIMINACIJI: Ona će imati efekta samo ako stignem do finala!

Prvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se devetu godinu uzastopno, u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Amerikanca Sema Kverija posle tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.

Marej je za dva sata pobedio 32. igrača sveta Kverija, pet puta mu je oduzeo servis, a Amerikanac je napravio jedan brejk. Britanac je rekao da je iznenađen eliminacijom šestostrukog šampiona Australijan opena Novaka Đokovića, ali da misli da to ništa neće promeniti, osim ako se ne plasira u finale, koje je pet puta gubio u Melburnu, a četiri od Đokovića.

„Nije trebalo da igram protiv Novaka danas pa sam se koncentrisao na Sema, da uđem u taj meč čiste glave i sa dobrim planom, da pokušam da odigram dobro. To sam uradio. Naravno, ako dođem do finala, Đokovićeva eliminacija će imati efekta“, naveo je Marej.

On je poverdio levi skočni zglob u meču drugog kola, pa je bio oprezan na početku današnjeg.

„Kako je meč odmicao osećao sam se sve bolje. Do kraja meča sam se dobro kretao i to je veoma pozitivno“, rekao je Marej. Marej će u osmini finala igrati protiv Miše Zvereva iz Nemačke.

Beta