LAKA TROJKA CRNO-BELIH: Partizan bez problema savladao Radnik u Surdulici (VIDEO)

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana upisali su novi trijumf u Super ligi. Ekipa Marka Nikolića savladala je Radnik u Surdulici sa 3:1.

Domaćin je bolje krenuo utakmicu, pa su već u četvrtom minutu imali priliku preko Radovića, Kljajić je bio na mestu. Ipak, Partizan samo pet minuta kasnije stiže do prednosti.  Nakon kornera i pritiska Radnika, Balažic oduzima loptu, dodaje je do Božinova koji je izbacuje loptu na protivničku polovinu terena do usamljenih Leonarda i Đurđevića. Prihvata je mladi centarfor crno-belih, brzo stiže do gola Radnika i rutinski je šalje u mrežu. Partizan je za manje od minut postigao još jedan pogodak i uvećao prednost na 2:0.  Luiz je presekao napad Radnika na sredini terena, pronašao ne desnoj strani Božinova, on loptu brzo gura napred do Stevanovića, a ovaj je prosleđuje u sredinu do Đurđevića. Strelac prvog gola nastavlja brzu akciju prebacivanjem na drugu stranu do usamljenog Leonarda koji poput Đurđevića lagano sa ivice kaznenog šalje loptu pored nemoćnog Čančarevića uz desnu stativu. Do kraja prvog poluvremena oba tima su stvorila dobre prilike, ali su golmani Čančarević i Kljajić bili na visini zadatka.

Drugo poluvreme krenulo je sjajno za domaćina. Igrao se 48. minut kada je Radnik smanjio na 2:1. Posle kombinacije na desnoj strani i centaršuta Milenkovića, Zlatanović je iskoristio slabu reakciju odbrane crno-belih i sa nekoliko metara lako savladao Kljajića. Pokušali su Surduličani da dođu do izjednačenja, ali nikako nisu uspevali da stvore neku povoljniju priliku pred golom Partizana. Presudan trenutak utakmice dogodio se u 77. minutu kada je nakon velike greške Čančarevića Đurđević postavio konačan rezultat, 3:1. Golman domaćih je promašio loptu prilikom istčavanja, a mladom napadaču nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu.

Ovim trijumfom Partizan se bar na dan izjednačio na drugom mestu sa Vojvodinom i ima 29 bodova. Radnik je 10. sa 15 bodova.