ČUDO SE DOGODILO: Radnik srušio Zvezdu u Surdulici, Partizan na +5!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Radnika iz Surdulice savladali su Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0) u zaostaloj utakmici 5. kola Super lige Srbije.

Jurili su Stankovićevi izabranici 52. utakmicu bez poraza u domaćem prvenstvu u nizu, ali zaustavljeni su u svojim namerama u Surdulici! Radnik je upisao prvu pobedu protiv aktuelnog šampiona države u svojoj istoriji i tako ih sprečio u želji da dostignu rekord od 56 mečeva bez poraza u prvenstvu.

Igrao se peti minuta kada je Radnik stvorio najkonkretniju situaciju do tada. Bogdanovski je izveo korner, a Spasić je zakačio loptu, ipak nedovoljno da ozbiljnije ugrozi gol Milana Borjana.


Kada je reč o Crvenoj zvezdi, njihovi prvi pokušaji bili su preko Dragovića, Falka i Dionija, no, bili su dovoljni samo da dodatno učvrste samopouzdanje i zagreju ruke golmana Ranđelovića.

Nije Crvena zvezda bila dovoljno konkretna u uvodu utakmice koju nadoknađuju, ali jeste silno motivisani domaćin. Tako su u 14. minutu posle izgubljene lopte Gelora Kange kreirali kontranapad. Lopta je stigla na desni bok do Bogdanovskog čiji je centaršut pronašao Spasića koji ovog puta bolje reaguje i neometano, sa desetak metara, šalje udarac u mrežu nemoćnog Borjana.

Kasnio je Marko Gobeljić da isprati Marka Spasića budući da je ovaj dvadesetčetvorogodišnjak utrčao sa krila i našao se sam u srcu kaznenog prostora.

Neprijatno je bilo za goste i sredinom prvog poluvremena, kada je na jedan dug pas ekipe Dušana Đorđevića istrčao Milan Borjan i ne baš najbolje izbacio loptu glavom ispred Milovanovića, da bi sa tridesetak metara Filip Petrović pokušao da lobuje Zvezdinog kapitena i umalo mu to nije uspelo.

Najbolju priliku od početka utakmice, Crvena zvezda je kreirala u 28. minutu kada je Gobeljić uputio centaršut sa levog boka, a Gelor Kanga uhvatio volej, međutim nešto je jače dozirao Gabonac. Prelepa akcija, bio bi to divan gol. Do kraja prvog dela nisu uspeli da poravnaju iako su pritiskali i imali nekoliko solidnih napada.

Reagovao je Dejan Stanković odmah na pauzi. Dioni je ponovo preseljen na klupu, a Milan Pavkov je dobio šansu zajedno sa Gajićem koji je zamenio Degeneka, te Krstičićem koji je ušao umesto Falka. Tako se promenila, očigledno pogrešna formacija iz prvog poluvremena.

Napadala je Crvena zvezda od samog starta drugog dela, ali tako nešto im je zapravo odmoglo! Munjevita kontra Bogdanovskog, dodavanje za Spasića čiji šut je zaustavio Milan Borjan, ali loptu je odbio samo do Viktora Lukića, što ovaj nije propustio da je zakuca u mrežu za šokantnih 2:0. Ipak, kratko je trajalo slavlje domaćina. Kangin centaršut za Pavkova uskomešao odbranu Radnika, Ben je pratio akciju i „za dlaku“ izbegao ofsajd prosledivši loptu u gol iz neposredne blizine.

Milan Pavkov je definitivno uneo ono što je bilo neophodno ekipi Crvene zvezde. Osim asistencije, veća je „meta“ od Dionija, odlično je spuštao lopte za svoje saigrače, pokušavao da ih proigra, ali svaki pokušaj da se ugrozi gol Ranđelovića osujetili su Hodžić, Radmanovac i Simonović.

Najbolju šansu od gola za Zvezdu je iznudio Rišairo Živković kada je u padu, glavom, uspeo da pogodi prečku. Nadoknada od sedam minuta najavila je strepnju za sve. Drhtali su svi na tribinama u Surdulici, pa i poneki na terenu, ali ne i fantastični Ranđelović koji je svojom spektakularnom odbranom u 95. minutu posle udarca Aleksandra Dragovića zaradio epitet jednog od junaka duela.


Be the first to comment on "ČUDO SE DOGODILO: Radnik srušio Zvezdu u Surdulici, Partizan na +5!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*