BOŽOVIĆ: Očekujem goleadu, nemam ništa protiv pobede od 5:4

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da očekuje neizvestan meč i sa dosta golova protiv Čukaričkog u 12. kolu Superlige Srbije.

„Pred nama je teška utakmica, iako je Čukarički trenutno u nezavidnoj situaciji, a i po kvalitetu igrača i organizaciji ne zaslužuje mesto na tabeli na kojem se nalazi. Sada je na njima da pokušaju da se izvuku iz te situacije, promenili su trenera i sigurno će imati novi pristup igri. I pored toga, znam da smo kvalitetniji i da zaslužujemo pobedu, sada je vreme da to pokažemo na terenu“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao da je Čukarički ove sezone ostao bez dva najbolja igrača, Andrije Pavlovića i Filipa Stojkovića, i da to pravi razliku u odnosu na prošlu kada je beležio odlične rezultate.

„Još uvek nisu uspeli da nadoknade taj gubitak. Bez obzira na sve, mislim da su ekipa koja ima kvalitet i teško mi je da objasnim situaciju u kojoj se nalaze. Možda ima uticaja i to što im je došlo dosta novih igrača pa nisu stigli da se uigraju. Nisu za potcenjivanje, najjača strana protiv nas biće im kontra“, rekao je Božović i posebno apostrofirao napadača Ismaila Beka Fofanu.

„On je veoma brz igrač. Nadam se da neće igrati Matić jer je on najbolji tehničar u ekipi, uz Docića. To su igrači koji mogu da naprave prevagu u njihovom timu“, poručio je trener crveno-belih.

Prema njegovim rečima Mihailo Ristić ima problem sa povredom, dok su ostali zdrav za duel sa timom sa Banovog brda.

„Uskoro će na terenu biti i Stefan Milošević, radi izvanredno na treninzima. Bez sumnje je reč o jako talentovanom igraču i dobiće šansu, kao što su je svi dobili“.

Božović je otkrio da je dugogodišnji prijatelj sa trenerom Čukaričkog Gordanom Petrićem i našalio se se nada da se neće dokazati baš protiv Crvene zvezde.

„Njegova ekipa postiže dosta pogodaka, tako da očekujem da će gledaoci uživati u goleadi. Nemam ništa protiv da pobedimo 4:3 ili 5:4, volim kada igramo napadački, kada ima dosta šansi i golova, samo, nadam se, što manje u našoj mreži“, zaključio je Božović.

Utakmica između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u nedelju od 15 sati.

Tanjug