VELIKI PROBLEM: Zvezda ostaje bez pobede protiv Valensije?

FOTO: Euroleague

Košarkaški klub Valensija pisao je Evroligi u vezi sa utakmicom 17. kola Evrolige protiv Crvene zvezde, pišu španski mediji.

Crveno-beli su slavili na gostovanju (75:77), ali su ubrzo nakon meča usledile peripetije u vezi sa Nikolom Topićem.

On je ranije potpisao ugovor o pozajmici sa FMP-om, ali je bio u timu Zvezde za meč Evrolige. Stoga su reagovali čelnici ABA i zabranili timu iz Železnika da ga registruje, a posledično neće moći ni da igra za Zvezdu do kraja sezone u tom takmičenju. Razlog je pravilo ABA lige da jedan igrač ne može u isto vreme nastupati za dva tima bez obzira na to da li se takmiče u okviru istog takmičenja.

 


Topić je otišao na pozajmicu u OKK Beograd i taman kada su svi pomislili da će se sve završiti na tome, javila se Valensija.

Kako piše „Encestando“, iz tog kluba su poslali pismo Evroligi sa ciljem da se ispita da li je Topićevo učestvovanje na tom meču bilo u skladu sa pravilima, odnosno da li je on u tom trenutku bio pod ugovorom sa Zvezdom.

Ukoliko Evroliga dokaže da on nije bio pod ugovorom sa crveno-belima, srpski i regionalni šampion biće drakonski kažnjen, a pobeda u Španiji biće mu oduzeta.

 


Be the first to comment on "VELIKI PROBLEM: Zvezda ostaje bez pobede protiv Valensije?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*