RONALDO: Ja sam najbolji fudbaler na svetu!

Fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo izjavio je danas da sebe smatra najboljim igračem na svetu, ali da i pored toga želi još da napreduje.

Portugalac je zvanično proglašen za najboljeg fudbalera Evrope u prošloj sezoni, u kojoj je osvojio Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom, zbog čega je i favorit za Zlatnu loptu.

„U mojoj glavi, ja sam najbolji fudbaler planete. Svakog dana radim naporno da bih ispunio ciljeve i bio još bolji. Na drugima je da sude. Jako sam motivisan i uvek želim da se unapređujem na terenu“, rekao je Ronaldo za Gazetu delo Sport, nakon što je proglasen za najboljeg igraca Lige sampiona u prošloj sezoni u anketi čitalaca uglednog italčijanskog lista i španske Marke.

On je dodao da još uvek nije na svom maksimalnom nivou zbog povrede zgloba koju vuče još od finala prvenstva Evrope protiv Francuske (1:0).

„Doživeo sam ozbiljnu povredu i propustio dva i po meseca, ali sada se dobro osećam. Uskoro se vraćam u svoje stanje i spreman sam da uživam do kraja sezone“, zaključio je Ronaldo, za sada, trostruki osvajač Zlatne lopte.

Tanjug