BITKA ZA RUSIJU: Ronaldo brojao do četiri, Belgija obrukala Bosance, Francuzi lako sa Bugarima (VIDEO)

Večeras je odigrano devet utakmica drugog kola kvalifikacija za SP u Rusiji.

Krenimo redom.

U grupi A Francuska je na Sent Deniju pobedila Bugarsku sa 4:1 i tako upisala prva tri boda u kvalifikacijama. Gosti su iznenada došli do prednosti golom Mihajlova sa bele tačke u 6. minutu. Ipak, Trikolori su do poluvremena postigli tri gola i rešili pitanje pobednika. Prvo je pogodio Kevin Gameiro u 23. minutu. Samo 180 sekundi kasnije Dimitri Paje donosi preokret domaćinu. Na 3:1 povisio je nakon greške odbrane Bugarske Grizman. Konalnih 4:1 postavio je drugim golom Gameiro u 59. minutu. Ekipa Didijea Dešama posle dva kola ima četiri osvojena boda, Bugari imaju jedan manje.

Holandija je konačno igrala kako se od nje očekuje. Momci Denija Blinda pobedili su sa 4:1 Belorusiju u Roterdamu. Lale su do prednosti došle golom Kvinsija Promesa u 15. minutu. Isti igrač pogodio je još jednom u prvom poluvremenu, pa su domaćini vodili 2:0 na velikom odmoru. Belorusi se preko Rijos vraćaju u meč i smanjuju na 2:1. Ipak, Holanđani golovima Huntelara i Klasena dolaze do ubedljive pobede od 4:1. Ekipa Denija Blinda posle dva kola ima četiri boda, Belorusija je na koti jedan.

Šveđani su teškom mukom pobedili Luksemburg u gostima sa 1:o. Jedini gol postigao je Lustig u drugom poluvremenu. Švedska je upisala prvu pobedu i sada ima četiri poena, Luksemburg je zakucan na dno tabele, i nema bodove.

U grupi B, derbi meč su odigrali Mađarska i Švajcarska. Pobedu su odneli gosti rezultatom 3:2. Švajcarce je u prednost doveo Seferović u 51. minutu, ipak Mađari samo dva minuta kasnije preko Salaija poravnavaju na 1:1. Gosti ponovo stižu do vođstva preko Rodrigeza, ali kao i prošli put, domaćin ubrzo dolazi do gola, opet je strelac bio Salai. Važnu pobedu ekipi Švajcarske doneo je Štoker u 90. minutu. Mađarska posle dva kola ima samo jedan bod, dok su Švajcarci maksimalni.

Evropski šampion Portugal je u Aveiru pregazio nejaku Andoru sa 6:0. Evropske Brazilce predvodio je Kristijano Ronaldo koji je postigao četiri gola. Ekipa Fernanda Santoša je posle prvog poluvremena imala vođstvo od 3:0, dva pogodka je dao najbolji fudbaler sveta, a jedan Kanselo. Portugal je i u drugom poluvremenu postigao tri gola, ponovo je Ronaldo strelac bio dva puta, a konačnih 6:0 postavio je Adrijen Silva. Andora je meč završila sa devet igrača, pošto su u drugom poluvremenu isključeni Rubio i Rebes. Portugal je upisao prve bodove, posle poraza od Švajcarske, dok je Andora ostala na nuli.

Reprezentacija Farskih Ostrva nastavila je sa sjajnim rezultatima. Farani su u gostima savladali favorizovanu Letoniju sa 2:0. Gosti su postigli po gol u oba poluvremena, a strelci su bili Natestad i Edmundson. Ostrvljani posle dva kola imaju četiri boda i trenutno su na visokoj drugoj poziciji, Letonija je na tri osvojena boda.

Grupa H donela je derbi između Belgije i Bosne i Hercegovine. Ipak, ispostavilo se da je derbi bio samo na papiru. Ekipa Roberta Martineza pregazila je rivala sa 4:0. Belgijanci su u prvom poluvremenu stekli prednost od 2:0. Spahić je domaćina doveo u vođstvo autogolom u 26. minutu, tri minuta kasnije Azar je povisio rezultat. Đavoli su u drugih 45 minuta postigli još dva gola, prvo je pogodio Aldervajreld posle kornera, a na kraju je konalan rezultat postavio Lukaku. Belgija je prva na tabeli i ima šest bodova, Bosna ima tri manje.

Grčka je u bratskom derbiju pobedila Kipar sa 2:0. Domaćin je pitanje pobednika u Pireju rešio u prvih 45 minuta. Mitroglu je doveo Grke u vođstvo u 12. minutu, a Mantalos je u završnici poluvremena postavio konačnih 2:0. Grci su posle dva kola maksimalni, a Kipar je bez boda.

Estonija je upisala ubedljivu pobedu nad Gibraltarom od 4:0. Posle prvog poluvremena golova nije bilo, ali se jači rival raspucao u drugih 45 minuta i na kraju pregazio nejakog protivnika. Kait je postigao dva gola, a po jedan su dali Vasiljevi i Mosnikov. Estonci imaju tri boda, a Gibraltar je bez poena.