LEONARDO CRNO-BELI HEROJ: Brazilac doneo Partizanu pobedu u 152. večitom derbiju (VIDEO)

Fudbaleri Partizana slavili su u 152. večitom derbiju sa 1:o. Crno-beli su došli do zaslužene pobede, kojom su prišli najvećem rivalu na šest bodova u Superligi.

Meč nije bio previše dobar, a ekipa Marka Nikolića se bolje snašla u takvoj utakmici.

Prvo poluvreme proteklo je u borbbenoj igri, bez puno šansi. Za Partizan je najbolju imao Đurđević, a za Zvezdu Srnić. Imali su još nekoliko pokušaja oba tima, ali su oni uglavnom bili iz daljine i nisu bili prevelika opasnost za golmane.

Na poluvremenu je Marko Nikolić indisponiranog Mihajlovića zamenio Alenom Stevanovićem, dok je Božović ostavio istih 11.

Drugi deo igre je doneo nešto bolju igru, ali ponovo nije bilo previše uzbuđenja. Partizan je mogao do vođstva preko Đurđevića, ali je on glavom pogodio prečku. Zvezda nikako nije uspevala da napravi neku ozbiljniju priliku. Pobedu Partizanu doneo je Leonardo golom u 89. minutu, na asistenciju rezerviste Đurđića. Crveno-beli su ubrzo imali veliku i najbolju priliku na meču, ali je Ruiz propustio da kazni istrčalog Kljajića. Na kraju vredi reći da je Grof kažnjen za defanzivnu taktiku sa kojom se suprotstavio Partizanu.

Partizan se ovim trijumfom približio Zvezdi na šest bodova minusa, i sigurno je da nas čeka velika borba za titulu do samog kraja.

FOTO: partizan.rs