A SADA, BALKANSKI KLASIK: Srbija na Hrvatsku u četvrtfinalu OI!

Košarkaši Hrvatske biće protivnik Srbije u četvrtfinalu Olimpijskog turnira u Riju!!!!!!

Naši susedi su u meču koji je odlučicao pobednika grupe B savladali Litvaniju sa 90:81.

Litvanci su sigurni rešili prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 21:13. Međutim, posle tog perioda u narednih 20 minuta na terenu je postojala samo jedna ekipa, Hrvatska. Kockasti su i drugu i treću pobedili sa po 14 razlike, pa su pred ulazak u četvrtu, imali velikih 20 poena prednosti. Probali su Litvanci u poslednjih 10 minuta da dođu do velikog preokreta, ali su samo uspeli da ublaže poraz na prihvatljivijih 9 razlike, 90:81.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bojan Bogdanović sa 22 poena, a sjajan je bio i Krunoslav Simon sa dabl-dabl učinkom od 19 poena, 10 skokova, i 6 asistencija, Darip Šarić je dodao 18. Kod Litvanaca istakao se Kalnietis sa 26 poena i 11 asistencija, njega je jedino ispratio Jankunas sa 18 poena, a potpuno je podbacio Mindaugas Kuzminskas, koji je postigao samo 3 poena i to u poslednjem minutu meča, kada je sve već bilo rešeno.

Ovim trijumfom Hrvati su osvojili prvo mesto u grupi B, pa će prekosutra igrati protiv Srbije. Litvanci će sa druge strane biti na trećem mestu, pa će u borbi za polufinale igrati sa Australijom. Preostali parovi su SAD-Argentina i Španija-Francuska.

Nama ostajemo da poželimo našim momcima, da Hrvate i ovoga puta ostave bez postolja. SRBIJA!!!