RAZBIJANJE: Srbija UNIŠTILA Hrvatsku i otišla na EP!

FOTO: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku rezultatom 85:57 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U prvom kvalifikacionom prozoru, u novembru 2021, Srbija je pobedila Hrvatsku u Zaboku i trijumfom na domaćem parketu je i osigurala prolazak na Evrobasket.

Direktan plasman na Evrobasket već su, pored domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile Španija, Italija i Letonija, a čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

 


Reprezentacija Srbije je bila favorit pred početak susreta i ulogu opravdala više nego ubedljivom pobedom u hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu rezultatom 85:57.

Izabranice Marine Maljković će u nedelju 12. februara 2023. od 17 časova odigrati i meč protiv Bugarske u Samokovu kojim će se kvalifikacije i završiti.

Što se utakmice Srbije i Hrvatske tiče, egal smo mogli da vidimo samo na startu kada je bilo 0:0 pa 4:4, a onda Srbija dodaje gas i ide do 14 poena prednosti već krajem prve četvrtine.

Stiglo se i do +21 u drugom kvartalu, da bi na poluvremenu bilo 49:31 i već tada je bilo jasno ko će pobediti, pa je do kraja susreta Srbija samo kontrolisala meč i igrala koliko je morala do zvanične pobede.

Izdržan je jedan nalet Hrvatica u trećoj četvrtini, sačuvana je dvocifrena prednost, a kasnije je trijumfovano rezultatom 85:57.

Najefikasnija je bila Jovana Nogić sa 21 poenom i 10 skokova, dok je Ivon Anderson imala 19 uz 8 skokova, Nevena Jovanović sa 12 poena je kompletirala trio dvocifrenih, dok je kod Hrvatske najbolja bila Šavont Zelos sa 25 poena.

 


Be the first to comment on "RAZBIJANJE: Srbija UNIŠTILA Hrvatsku i otišla na EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*