ORLOVI IMALI ŠUT ZA DRUGU FAZU: Srbija pobedila Island, sada zavisimo od Šveđana!

Foto: StarSport

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je sa 29:26 Island u svom poslednjem meču u grupi A Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Srbija je imala sedam sekundi da dođe do gola kojim bi se plasirala u narednu rundu, ali je Nenadiću Gustavson odbranio šut.

Srbiji je za prolaz dalje potrebno da Švedska ne izgubi od Hrvatske.

Izabranici Jovice Cvetkovića nisu imali sreće u poslednjem napadu, pošto je lopta umalo prešla gol liniju.

Srbiji je bila potreban pobeda od četiri gola jer bi u tom slučaju imala bolju međusobnu razliku od Islanda, ma šta se desi na meču Hrvatske i Švedske.

Ovako, našima je za prolaz dalje potrebno da Švedska ne izgubi pred prepunom Spaladium dvorani u Splitu.

Utakmica je otvorena u brzom ritmu ali su za razliku od meča sa Hrvatskom i Švedskom, „Orlovi“ dobro odgovorili. Videli smo rezultatsku klackalicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a briljirali su golmani Cupara i Gustavson.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 12:12.

A u nastavku meča, prava drama. Loše su naši krenulo drugo poluvremen, pravili su neke glupe greške, pa je tako Island vodio većinom tog perioda.

Međutim, iskočio je „x“ faktor mladi Jovanović koji je probudio „Orlove“ u napadu, dok se u odbrani zaigralo dosta čvršće.

Srbija je na deset minuta do kraja uspela da izjednači, iako je gubila sa četiri gola zaostatka.

Izabranici Jovice Cvetkovića odlično su zaigrali i polako su počeli da se nadaju velikoj pobedi. Na minut do kraja bio nam je potreban gol, a kako je Island nije iskoristio napad, imali smo veliku šansu.

Iskreirana je dobra akcija, Nenadić je dobro šutirao ali nije imao sreće… Lopta je išla u noge Gustavsonu i umalo da je prošla iza gol linije, međutim nije. Golman Islanda ju je zaustavio, pa su tako Islanđani slavili.

Najefikasniji kod nas bili su Šešum i Radivojević sa pet golova, dok je kod Islanda Sigurdson postigao osam.

B92

Be the first to comment on "ORLOVI IMALI ŠUT ZA DRUGU FAZU: Srbija pobedila Island, sada zavisimo od Šveđana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*