FSS SE IZGLEDA DOGOVORIO: Orlovi dobili prvog protivnika pred Mundijal, i to učesnika!

Reprezentacije koje su ostale bez plasmana na Mundijal ili su svoj posao oko odlaska na planetarnu smotru već završile u novembru će imati priliku da igraju prijateljske utakmice.

Ranije je najavljeno da će reprezentacija Srbije iskoristiti priliku da odigra dva kontrolna meča ali nije bilo zvaničnih informacija oko toga koga će “Orlovi” izabrati za protivnika.

Prethodnih dana bilo je reči da FSS traži protivnike u Aziji, a izgleda da je danas dogovoren prvi prijateljski meč za novembarski termin.

Prema informacijama do kojih smo došli, Fudbalski savez Irana danas je objavio da je dogovorio prijateljske utakmcie sa Srbijom i Venecuelom!

Iran je jedna od 23 reprezentacije koje su već overile plasman na Svetsko prvenstvo, a radi se o selekciji koja je trenutno bolje rangirana od Srbije na FIFA rang listi.

Reprezentacija Irana obezbedila je plasman na Mundijal kao prva u Grupi A azijskog dela kvalifikacija sa 22 osvojena boda, bez poraza i uz samo dva primljena gola.

Trenutno najbolji fudbaler ove reprezentacije je napadač Rubina iz Kazanja – Sardar Azmoun.

Reprezentacija Srbije nikada se nije sastala sa fudbalerima iz Irana, a poslednji susret igrača sa ovih prostora i Iranac bio je 1998. godine, kada je Jugoslavija slavila sa 1:0 na Svetskom prvenstvu golom Siniše Mihajlovića iz slobodnog udarca.