ORLOVI PREŽIVELI FILIPINCE: Srbija se mučila, ali obezbedila prvo mesto pred polufinale!

FOTO: KSS

Košarkaši Srbije savladali su Filipine posla dosta muke sa 83:76 i tako obezbedili prvo mesto u grupi A pred polufinale.

Sledeći rival Orlova biće Portoriko ili Italija.

Srbija je bila šuterski raspoložena odmah na početku, Dobrić je bio precizan dva puta sa distance, potom i Anđušić. Srpski tim se odlepio već na početku, povevši 11:2. Nisu se Filipinci predavali, pa su i oni uzvratili trojkama Kvamea i Baltazara i prišli na pola koša domaćinu.

Za razliku od Dominikane, Filipinci su imali koga da parira Bobanu Marjanoviću, s obzirom na to da je Soto visok 218 santimetara. Filipini su protraćili nekoliko poslednjih napada, a Srbija odigrala dobru odbranu, pa je prva četvrtina okončana rezultatom 22:16.


Go je drugi kvartal startovao skokom u napadu i poenima gostiju. Odgovorio je Dobrić na drugoj strani svojom trećom trojkom. Marjanović je poenima iz igre, a potom i sa penala povisio prednost na 30:18 posle četiri minuta igre. Srbija je ostvarila seriju 10:0 i stekla tako apsolutnu prednost od 15 poena razlike.

Dobra realizacija Filipinaca, a potom Navaro i Heding sa dve trojke iz kontranapada, smanjili su vodstvo Srbije na osam razlike. Teodosić je trojkom u poslednjim sekundama spasio stvar i Srbija je ipak imala dvocifrenu prednost posle prvog dela utakmice.

U nastavku meča Srbija je dugo održavala dvocifrenu prednost, ali su polovinom deonice Filipini uspeli da istope prednost na jednocifrenu razliku.

Filipini su kako se treća četvrtina približavala kraju bivali sve raspoloženiji, a Heding je ozbiljno zapretio ubacivši četvrtu trojku na meču za svega minus pet.

Odlučujuća deonica nastavljena je sjajnom igrom Filipina, koji su stigli do izjednačenja, pre svega zbog dekoncentracije Srbije u napadu i loše igre u odbranu.

Srbija je dala odgovor u vidu poena Marjanovića i Anđušića, koji su joj doneli plus četiri.

Filipinci se nisu predavali, pa su zadržali priključak kako se meč bližio kraju, a probleme Kokoškovu napravila je i povreda lista Stefana Jovića na nešto više od četiri minuta do završetka meča.

Heding je prethodno istopio razliku Srbije na svega pola poena prednosti, a ubrzo su stigli do vođstva.

Srbija je u poslednji minut ušla sa plus tri zahvaljujući poenima Marjanovića, koji je bio najzaslužniji za konačnu pobedu u meču u kojem u najmanju ruku nismo briljirali.

Najefikasniji u srpskom timu bio je sjajni Marjanović sa 17 poena, Dobrić je dodao 16, Teodosić 13, a dvocifren je bio i Anđušić sa 10.

U ekipi Filipina istakao se Kuame sa 17, dok su Heding i Soto imali po 10 koševa.

 


Be the first to comment on "ORLOVI PREŽIVELI FILIPINCE: Srbija se mučila, ali obezbedila prvo mesto pred polufinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*