ČUDO U LAZAREVCU: Kulibali dao gol, Zvezda pobedila!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kolubaru u Lazarevcu sa 0:2 (0:1) u okviru 17. kola Super lige Srbije.

Sigurna predstava pred punim tribinama, što je bilo neophodno šampionu zemlje pred putovanje u Monte Karlo u sredu gde ih očekuje krucijalna utakmica sa Monakom u Ligi Evrope. Miloš Milojević je imao taj luksuz da kombinuje u drugom poluvremenu i tako priliku pruži igračima s manjom minutažom poput Iraklija Azarova, Ibrahima Mustafe, Kalife Kulibalija, El Fardu Bena, Stefana Lekovića, Vuka Bogdanovića…

Crvena zvezda je odigrala jedan dominantan meč od samog starta uprkos nekim novinama u startnoj postavi. Konkretno, Milojević je susret počeo sa Aleksandrom Pešićem i Jovanom Mijatovićem u napadu koji je debitovao kao starter u seniorskom dresu crveno-belih. Mirko Ivanić i El Fardu Ben su delovali po krilima, dok je Kangva činio par vezista sa Srđanom Mijailovićem. Ova imena, a možda ni ovakvu postavku, definitivno nećemo videti u Monaku za nekoliko dana.


Beogradski tim je imao nekoliko zavidnih šansi od početka utakmice. Aleksandar Pešić je ozbiljno pripretio u 6. minutu, nakon toga su usledili udarci Bena i Mijailovića, a potom i izuzetna prilika za Mirka Ivanića kojeg je fantastično proigrao Jovan Mijatović.

Aktivno je popularni „Bekam“ učestvovao u igri Crvene zvezde i uglavnom bivao uspešan u svojim namerama. Igrao je nešto ispod Pešića, spuštao se po loptu, delovao i po krilima i razigravao svoje saigrače, da bi u 45. minutu nagrada za odlični period stigla u vidu asistencije za Aleksandra Pešića. Prihvatio je loptu na oko 30 metara, slalomom izbacio nekoliko igrača Kolubare i prelepo uposlio Pešića za egzekuciju napadača iz Niša i peti gol na četvrtoj uzastopnoj utakmici. Forma koja ga je poslednji put krasila 2018. godine kada je takođe dao pet golova na četiri meča u nizu u dresu srpskog prvaka.

Zvezda je u drugom poluvremenu istrčala na teren bez Strahinje Erakovića koji je početkom utakmice povredio prst na šaci. Sa zavijenom rukom završio je uvodni deo susreta i na kraju ostao na tuširanju. Da li je povreda ozbiljnije prirode, da li je došlo do loma ili je samo Milojević iz predostrožnosti želeo da odmori „Čupu“ – saznaće se ubrzo. Umesto njega, priluku je dobio Stefan Leković, a na drugoj strani je bio Irakli Azarov koji je zamenio Rodića.

Odmah je na početku Zvezda pripretila preko krila i El Fardu Bena koji je pronašao Kalifu Kulibalija, a visoki napadač dolazi do prvog gola u dresu Crvene zvezde. Sa nekoliko metara nije mogao da promaši ovu šansu, mada je gol postigao zaista nespretno i komično. Lopta ga je pogodila u stajnu nogu i završila u mreži iako je on želeo da je zahvati desnom.

Imala je i Kolubara svoje šanse na ovoj utakmici, ali nisu bilo dovoljno konkretni, pre svih Vukušić koji je u 83. minutu izašao sam na Milana Borjana. U tim momentima, Milojević je priliku pružio i mladom Vuku Bogdanoviću, takođe debitantu i izdanku Zvezdine škole.

Crvena zvezda je stigla do 44. boda u sezoni i uverljivo su lideri prvenstva, dok je Kolubara 9. sa 19 poena.


Be the first to comment on "ČUDO U LAZAREVCU: Kulibali dao gol, Zvezda pobedila!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*