IVANOVIĆ BLISTAO: Zvezda pobedila u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju sa 84:70 u zaostalom meču trećeg kola ABA lige.

 


Ovaj meč nije imao pravi takmičarski značaj jer su pozicije u ABA plej-ofu poznate. Crveno-beli će završiti ligaški deo takmičenja na drugom mestu, dok će Cedevita biti četvrta.

Meč karijere u dresu Zvezde je odigrao Nikola Ivanović koji je meč završio sa 29 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte. Bio je ovo najbolji meč od dolaska u Zvezdu, uz njega su efikasni bili još i Filip Petrušev i Ognjen Dobrić sa po 12 poena, Luka Mitrović je dodao 10.

U poraženom timu je najefikasniji bio Amar Alibegović sa 12 poena, dok su po 10 dodali Karlo Matković i Zoran Dragić.

Zvezda na ovom susretu nije mogla da računa na Fakunda Kampaca i Luku Vildozu jer u periodu kada je trebalo da se igra ovaj meč oni nisu bili članovi crveno-belih.

Krenula je furiozno Crvena zvezda ovu utakmicu, to dokazuje podatak da su crveno-beli prvi koš primili tek posle šest minuta meča.

Na kraju kada se pogleda ceo meč deluje da je upravo ovaj period igre bio presudan kada se birao pobednik ove utakmice.

 


Uspeli su koliko toliko da domaći košarkaši završe ovaj period utakmice sa pristojnom razlikom, jer je posle prve četvrtine na semaforu stajalo 10:19.

Samo četiri igrača kod obe ekipe su se upisali u listu strelaca, a Zvezdu je predvodio Nikola Ivanović koji je imao svoje veče.

Druga četvrtina je bila malo bolja kada se gleda iz ugla ekipe Cedevita Olimpije. Uspeli su domaći koliko toliko da smanje prednost, ali su košarkaši Crvene zvezde uspeli da na veliki odmor odu sa pristojnom razlikom 30:43.

Drugo poluvreme je bilo uzbudljivo, tačnije njena treća četvrtina, koja je bila velika šansa za domaće da se približe Zvezdi i evenutalno zakuvaju situaciju na terenu što se tiče krajnjeg pobednika meča.

U tome nisu uspeli i kako se utakmica približavala kraju tako su crveno-beli imali sve veću kontrolu meča i na kraju upisali jednu ubedljivu pobedu čime su završili ligaški deo ABA lige.

Crveno-belima sada ide početak plej-ofa gde će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Zadra, dok Cedevita Olimpiju očekuje FMP.

Zvezda je završila takmičenje u Evroligi jer nije uspela da izbori Top 8, dok je Olimpija ostala bez nokaut faze u Evrokupu.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "IVANOVIĆ BLISTAO: Zvezda pobedila u Ljubljani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*