BESKRAJNI NIZ NASTAVLJEN: Zvezda 34. put zaredom pobedila FMP!

FOTO: FMP Meridian

U utakmici 17. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su FMP Meridian na gostovanju rezultatom 99:84.

Tako su popravili učinak na 15-1, dok je sastav Nenada Stefanovića pretrpeo peti poraz (12-5), uz meč više od današnjeg rivala. Crveno-beli su i dalje neporaženi u regionalnom prvenstvu od dolaska Duška Ivanovića (11-0).

Ovo je ujedno bila i 34. pobeda Zvezde nad Panterima u nizu, pa već punih 12 godina ne zna za poraz od ekipe iz Železnika.

 


FMP se solidno držao bez najboljeg igrača Trenta Frejzera, kojeg nije bilo u protokolu, sve do poslednjeg kvartala. Zvezda je sredinom prve deonice stekla kontrolu, ali Panteri joj nisu dopuštali da se odvoji do odlučujućih 10 minuta. Isplivala je potom razlika u iskustvu i kvalitetu na površinu, te su Ivanovićevi izabranici u prvih pet minuta napravili seriju 13:4 i otklonili sve dileme o pitanju pobednika.

Izjednačena borba na početku, FMP se dobro držao zahvaljujući raspoloženom Valinskasu, ali je sredinom kvartala, posle tajm-auta Duška Ivanovića, Zvezda napravila seriju 9:0 preko Lazarevića i Nedovića, pa se odlepila. Zaokružio je potom Lazarević sjajnu prvu četvrtinu sa pet poena u poslednjem minutu (ukupno devet), pa su crveno-beli prvi odmor dočekali sa pet poena prednosti (24:19).

Ponovo su Panteri dobro otvorili deonicu i za samo 60 sekundi sveli zaostatak na pola koša. Ipak, odbio je nalet domaćina Lazarević novom trojkom i otvorio novu seriju crveno-belih koji sa devet vezanih poena stižu i do dvocifrenog viška (35:25). Ubacio je potom i Holand dve trojke, pa su Ivanovićevi izabranici i pored dobre reakcije Stefanovićevih čuvali prednost. Razigrao se potom i Ilić, da bi Dobrić trojkom stavio tačku na veoma efikasno prvo poluvreme, koje je Crvena zvezda rešila sa 54:42 u svoju korist.

Sa dve trojke na startu treće četvrtine FMP je pokazao da se neće predati, ali Zvezda nije dozvolila domaćinu da se vrati. Počeli su da pogađaju Dobrić, Petrušev i Mitrović. Trudio se sastav iz Železnika, pronalazio rešenja u napadu, ali su crveno-beli čuvali dvocifrenu prednost, da bi posle trojke Holanda u poslednjim sekundama otišli na poslednju pauzu sa 78:66.

Otvorili su gosti poslednji kvartal serijom 8:2 i postalo je jasno da će nastaviti trijumfalni niz. Nije FMP imao snage da odgovori, pa je uzbrzo razlika otišla i na preko 20 poena, pa je sve bilo jasno u Železniku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ilić sa 16 poena, dok je Dobrić meč završio sa 15 a Lazarević sa 14 poena.

U redovima FMP-a istakao se Valinskas sa 22 poena, dok je Bič na svom kontu imao 11 poena.

 


Be the first to comment on "BESKRAJNI NIZ NASTAVLJEN: Zvezda 34. put zaredom pobedila FMP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*