POBEDA ZA KRAJ: Kalinić srušio Efes!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Anadolu Efes u poslednjoj utakmici ove sezone u Evroligi – 93:85 (21:29, 19:11, 25:22, 28:23).

Iako nije imala rezultatski imperativ, Zvezda je odigrala izuzetno borbeno protiv aktuelnog šampiona Evrope i nanela mu poraz pred dalje učešće u plej-ofu.

Crveno-beli su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza i završavaju učešće u elitnom takmičenju sa skorom 12-16.


Efes sa 16-12 ide u četvrfinale gde će rivala sačekati nakon duela Makabija i Fenerbahčea i krajnjeg raspleta.

Aktuelni MVP Evrolige Vasilije Micić je došao u Beograd, čak u opremi šutirao na koš tokom zagrevanja, ali ipak nije igrao u ovom susretu.

Efes je krenuo impresivnim šutem iz igre, neki bi rekli nerealnim, pa je za samo četiri minuta postigao 18 poena, a za nepunih sedam čak 27.

To je gostima u prvoj deonici bilo dovoljno da u jednom momentu stekne dvocifrenu prednost (27:16), a posle uvodnih 10 minuta je bilo 29:21.

Čim je stao njihov šut, odnosno, kada je Zvezda pojačala agresivnost u odbrani, došlo je do smanjenja razlike, a vrlo brzo i do izjednačenja.

Poenima uz faul Nikole Ivanovića Zvezda je čak povela sa 37:36, a na poluvremenu je bio potpuni rezultatski egal – 40:40.

Zvezda je drugo poluvreme otvorila odlično, serijom od 6:0, a vrlo brzo je trojkom Stefana Lazarevića krenula serija koju su nastavili Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić sve do sticanja +10 – 61:51.

Ali, Efes ne samo da se nije predavao, nego je ekspresno odgovorio serijom od 8:0, a onda i novom serijom od 6:0, te preokretom početkom četvrte deonice.

Zvezda je uzvratila i ušlo se u rezultatsku klackalicu koja je potrajala do samog kraja i već opisane završnice.


Be the first to comment on "POBEDA ZA KRAJ: Kalinić srušio Efes!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*