POBEDA ZA KRAJ: Partizan pred punom Arenom na krilima Smita i Nanelija srušio Valensiju!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana su savladali Valensiju u „Beogradskoj areni“ rezultatom 79:66 u okviru poslednjeg 34. kola Evrolige.

Crno-beli su završili sezonu u elitnom takmičenju na 11. mestu sa 16 pobeda i 18 poraza. Sa druge strane, Valensija je 13. sa 15-19.

 


Najbolji učinak u redovima Partizana je imao Džejms Naneli sa 19 poena, a pratio ga je Džejlin Smit sa 15 poena bez promašaja iz igre. Usput je uhvatio pet skokova, četiri ukradene lopte i dve asistencije.

Dvocifreni su bili Kevin Panter sa 12 poena i pet asistencija, kao i Aleksa Avramović sa 10 poena.

Kod Valensije, istakao se Semi Odželej sa 17 poena i četiri skoka, pratio ga je Džerod Harper sa 13 poena i četiri asistencije.

Ekipe su ušle izjednačeno u meč, Naneli je pogodio uvodni šut, pratili su ga Avramović Ledej. Ipak, brzo je usledio odgovor Valensije koja je došla do blage prednosti preko Odželeja (9:12).

Do kraja prve četvrtine još dva puta se menjao rezultat, Partizan je ponovo poveo, a onda je usledila nova serija gostiju od 7:0 i prednost posle 10 minuta igre – 15:21.

Igralo se u serijama i u drugoj četvrtini. Ponovo je Partizan dobro otvorio. Pogodio je Džejlin Smit za tri poena, a potom i Avramović dvojku za egal (20:21).

Usledila je 11: serija Partizana preko Pantera, Smita i Avramovića na dva minuta do kraja prvog poluvremena (35:29), ali ponovo je Valensija napravila preokret i došla do vođstva na poluvremenu – 35:37. Ponovo je blistao Odželej, a dobio je pomoć i od Harpera.

Partizan je dobro otvorio drugo poluvreme novom 7:0 serijom i ponovo došao do vođstva (42:37). Pokušala je Valensija da odgovori, a onda se pojavio Naneli.

 


Održao je prednost crno-belih do kraja treće četvrtine – 58:52.

Potom u nastavku nastavio svoju seriju i od 19 poena Partizana, postigao 17 gotovo u nizu  (67:54). Završnu reč je imao Džejlin Smit koji je pogodio još dve trojke u završnici četvrte četvrtine i doveo crno-bele do pobede – 79:66.

Be the first to comment on "POBEDA ZA KRAJ: Partizan pred punom Arenom na krilima Smita i Nanelija srušio Valensiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*