BORBA O KOJOJ ĆE SE DUGO PRIČATI: Đoković posle PET neverovatnih setova srušio maestralnog Frica!

Novak Đoković je u osmini finala Grend slema u Melburnu.

Šampion Australijan opena je posle 207 minuta igre bio je jači od povrede i protivnika, pobedio Amerikanca Tejlora Frica, 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Tako je Novak stigao do 17. uzastopne pobede na prvom grend slemu sezone, a protivnik u narednoj rundi mu je stari poznanik, Kanađanin Miloš Raonić.

Očekivalo se da će posle pobede nad Frensisom Tijafoom najbolji igrač sveta imati još jednu neugodnu proveru protiv talentovanog američkog tenisera i to se ispostavilo kao tačno.

Novak je igrao dobro u prvom setu. Ubrzo po početku meča napravio je brejk i poveo sa 3:1. Ljubomorno je čuvao stečenu prednost srpski teniser sve do desetog gema. Kada se očekivalo da će da odservira za osvajanje prvog seta, Fric pravi brejk i poravnava na 5:5. Pobednik ovog seta odlučivao se u taj-brejku. Đoković je savršeno odigrao 13. gem i osvojio ga uz samo jedan izgubljeni poen za vođstvo od 1:0 u setovima.

Novak je momentum sa kraja prvog preneo na start drugog, pa već u prvom gemu pravi brejk. Imao je u nastavku seta Đoković u tri gema po nekoliko brejk šansi, ali nije uspeo da stigne do novog brejka. Pri rezultatu 4:3 za Srbina, Fric je imao dve vezane brejk lopte, ali je Novak uspeo da se izvuće i povede sa 5:3. Kasnije je sa nulom odservirao u desetom gemu i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu, posle 1:2, morao je da zatraži medicinski tajm-aut.

Videlo se da je istegao stomačni mišić, otišao je na tretman u svlačikonicu i u tim momentima delovalo je da je sve moguće.

Kada se vratio na teren, videlo se da se muči, da ne može da igra dovoljno dobro.

Fric je to koristio, uspeo je da dobije treći set sa 6:4.

Na 3:2 za Frica u četvrtom setu, sudija je ispraznio tribine, zbog odluke o novom lokdaunu u Melburnu, a Fric je potom iskoristio sutuaciju i u četvrtom setu da ga dobije sa 6:3.

I onda, taj peti set.

Novak je nastojao da se drži iako je bio na konopcima, poput grogiranog boksera, ali držao je svoje servis gemove i na 3:2 usledio je brejk za 4:2!

Dobio je naredna dva gema i završio meč u velikom stilu.

Be the first to comment on "BORBA O KOJOJ ĆE SE DUGO PRIČATI: Đoković posle PET neverovatnih setova srušio maestralnog Frica!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*