BURAN TEKST HRVATSKIH MEDIJA: Zvezda dominira ABA ligom uz ogromnu pomoć Aleksandra Vučića!

Košarkaši Crvene Zvezde su pobedom nad Cedevitom u finalu stigli do treće uzastopne šampionske titule u ABA ligi.

Ovaj novi trofej u vitrinama beogradskog velikana, naterao je hrvatski Večernnji list da objavi tekst pod naslovom: “Cedevita mora na kompletan remont, a Zvezda će uz pomoć Aleksandra Vučića dominirati još godinama…”

Hrvatski novinari su se u ovom tekstom bavili budućnošću ABA lige, ali i svojih klubova.

– Uz nemalu lobističku i logističku pomoć premijera Aleksandra Vučića, Crvena zvezda je stvorila ekipu koja već tri godine zaredom osvaja regionalnu ligu, a s obzirom na to da je Vučić upravo izabran za predsednika Srbije, Zvezda bi mogla dominirati godinama. Oni koji poznaju prilike u sportskoj Srbiji reći će nam da ova teza proizlazi iz redova ojađenog Partizana koji je, kada je na čelo države došao bivši “Delija”, gurnut u drugi plan. Osim partizanovaca, utučeni su i neki drugi regionalni ligaši, a najviše Cedevita jer se pokazalo da je Zvezda dominantna i da je ABA liga postala nezanimljiva baš kao što je to i Prvenstvo Hrvatske, u kojem na sličan način dominira Cedevita, stoji u tekstu Večernjeg lista.

Autor je u narednom delu pisao o budućnosti ABA lige i njenog odnosa sa Evroligom.

– Pribojavamo se da će tako da bude i idućih sezona i da će sve, kada za dve sezone istekne ugovor Evrolige i ABA lige, kulminirati ekskluzivnim ugovorom Crvene zvezde sa Evroligom. A tada, ako se ne proširi Evroliga sa 16 na više klubova, nekadašnji evroligaši Cedevita, Partizan, Cibona, Olimpija i Budućnost, Evroligu neće moći ni da sanjaju. Vreme je za remont Cedevite i vodeći ljudi kluba moraju sve preduzeti da im se više nikad ne dogodi sezona u kojoj će nakon mesec dana da odustanu od čak tri nova igrača (Stokton, Dukana, Hopsona).

Ipak, na kraju teksta navodi se da je Crvena Zvezda potpuno zasluženo stigla do nove titule.