HEROJ CRNO-BELIH: Jovanović stao na gol i pored toga što je imao ŽIVOTNU DRAMU!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana su na jedvite jade savladali Voždovac u gostima rezultatom 3.2 u okviru 28. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su tako ponovo uspeli da u nadoknadi vremena stignu do pobede na krovu tržnog centra, baš kao protiv IMT-a prošle jeseni.

 


„Bila je ovo repriza te utakmice. Nije prvi put da nam se ovo dešava. Stresno je i za mene i za većinu navijača Partizana. Nijednog trenutka nisam gubio nadu, ni kad je rezultat bio nepovoljan, očekivao sam i verovao, jer sam u očima igrača na terenu video želju da dobiju meč. Ulaskom Zahida, Nikolića i Stojkovića smo uspeli da slavimo. Teško, ali se pamte tri boda“, rekao je Igor Duljaj.

On je potom nahvalio trenera rivala Nikolu Mitića.

„Kolega ima samo samo 32 godine, a mladi tim, u kome je dosta lepo vaspitanih i vrednih dečaka, izgleda hrabro, tačno se vide ideja i slika. Iz razloga što domaćin voli da rizikuje, naročito kad je lopta kod golmana, pokušavali smo presingom da ga ugrozimo. Kad se meč dobije, gledam šta nije dobro u našem timu, a čini mi se da je sve što nam se dešava posledica velikog pritiska koji igrači osećaju pod imperativom pobede. Ove utakmice pokazuju da su momci vratili ono što su izgubili – karakter. Pohvalio bih sve rezerviste, a posebno naše navijače koji su nam davali snagu u negativnim trenucima“.

Duljaj je otkrio i kroz koji je pakao prolazio golman Partizana Aleksandar Jovanović.

„Počeli smo bez Natha i Zahida, koji mogu da nose igru, dejstvuju pod pritiskom, posebno kad imaju fudbalera na leđima. Ideja je bila da dugim loptama preskočimo visok presing kojim smo bili izloženi. Drugačije je kad na tu dugu loptu igra Baždar, mada je opet dao gol, a drugačije se snalazi Nikolić, koji je u stanju da je zadrži. Moram da pohvalim Jovanovića, opet nas je spasao nekoliko puta. I to u danu kad mu je majka operisana. Bio je ovo težak trenutak za njega, ali je smogao snage da se pojavi na terenu i bude jedan od najuticajnijih faktora“.

Mnoge na stadionu privržene crno-belima nervirao je pristup Ksandera Severine, ali trener ima razumevanja za njega.

„Samo izgleda da nije zainteresovan. Holanđani su obično takvi. Potrebne su mu utakmice u kontinuitetu. Odlično radi na treninzima, biće vremena kad će probiti barijeru“.

Bibars Natho nije ulazio u igru, iako je sedeo na klupi. A bio je planiran da počne.

 


„Prvo, nije ni trenirao posle Spartaka zbog povrede zadnje lože. Samo je džogirao. A onda je pre početka meča rekao da ga i dalje boli skočni zglob i da ne može da igra. Zato nismo hteli da rizikujemo ubacivanjem igrača koji se ne oseća sposobnim“, dodao je Igor Duljaj.

Be the first to comment on "HEROJ CRNO-BELIH: Jovanović stao na gol i pored toga što je imao ŽIVOTNU DRAMU!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*