CRVENO-BELI PONOR BEZ KRAJA: Monako ubedljivo savladao Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz od Monaka u gostima, rezultatom 98:80, u okviru 28. kola Evrolige.

Crveno-beli su tako potpuno umanjili šanse za plej-in ove sezone u Evroligi. Nalaze se na 16. mestu sa 10 pobeda i 18 poraza.

Sa druge strane, Monako je trenutno na 18-10 i zauzima treće mesto u elitnom takmičenju.

Meč je protekao u slavljeničkoj atmosferi, pošto se pre početka znalo da je Majku Džejmsu potreban učinak od dvanaest poena kako bi pretekao Vasilisa Spanulisa i stao na prvo mesto liste strelaca u novijoj istoriji Evrolige. To se i dogodilo već u prvom poluvremenu.

 


Dugom dvojkom za 38:31 je američki plejmejker zaustavio igru, a zatim je susret prekinut kako bi se ovaj istorijski momenat ovekovečio. Svi igrači su ušli na teren zajedno sa članaovima stručnog štaba na čelu sa Sašom Obradovićem uz njegov srdačan zagrljaj.

On je bio i najefikasniji igrač u pobedničkom timu sa 20 datih poena, po 14 su ubacili Eli Okobo i Donatas Motejunas, dok je 12 dao Džeron Blosomgejm. Luka Mitrović je na drugoj strani imao dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokovam 16 je dodao Jago Mateuš, dok su 13 i 12 ubacil9i Rokas Giedraitis i Džoel Bolomboj (uz 8 uhvaćenih lopti).

Kada je sam meč u pitanju start je obećavao iz ugla Zvezde, pošto je napad funkcionisao perfektno. Za razliku od rivala koji se nije odmah snašao protiv dobro postavljene odbrane, crveno-beli su za četiri minuta već dali jedanaest poena, najviše preko raspoloženog Luke Mitrovića.

Sredina prvog kvartala protekla je u stabilizaciji Monaka, koji je uspeo da zaustavi lake poene u reketu, i do završnice uhvati priključak, a onda i serijom od 12:0 dođe do proekreta i vođstva od 25:17 na kratkoj pauzi.

Nemanja Nedović je već bio na tri faula, ali je odgovor sa uzastopnim trojkama Adama Hange i Jaga Mateuša naterao Obradovića na minut odmora. To je i donelo konsolidaciju domaćinu, koji se relativno brzo popeo nazad na plus od osam poena, potom i dvocifrenu razliku zahvaljujući sjajnom Majku Džejmsu, koji je i odbio mini-nalet protivnika istorijskim košem.

Kemba Voker je preuzeo palicu do kraja deonice i uspeo da održi plus, i pored vrlo raspoloženog Jaga Mateuša, koji je samo drugu četvrtinu završio sa deset poena.

 


Sjajno je Zvezda izgledala na početku drugog poluvremena pa su na tri poena zaostatka odmah spustili Stefan Lazarević i Mitrović. Vukla se neko vreme potom razlika i oko samo poena plus za Monako, pre nego što je Nedović doneo izjednačenje, prvo od prve četvrtine (55:55).

Prethodno su gosti na 48:47 za rivala propustili šansu da dođu do preokreta, a to će se i pamtiti jer je završnica četvrtine čak pripala Monaku. Veliki broj slobodnih bacanja u tim trenucima dao im je mogućnost da održe razliku, a jada su tu uspeli svojim kobinacijama su Okobo i Hol pred završnih deset minuta doneli devet razlike. Dva puta je centar čak i ukucao ali-up.

Nisu crveno-beli imali goriva za poslednji period meča evidentno, pa su dve rane trojke u prvom minutu verovatno i stavile tačku na ovaj okršaj. Od tog momenta samo sredinom kvartala je delovalo da može biti promene, ali je od tih minus dvanaest na kraju poraz bio ipak ubedljiviji od očekivanog.

Ekipa Saše Obradovića je slavila i u prvom susretu ove sezone. Monako je u gostima savladao Zvezdu 82:76, u „Beogradskoj areni“, u okviru trećeg kola elitnog takmičenja.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI PONOR BEZ KRAJA: Monako ubedljivo savladao Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*