CRVENO-BELI NA RUBU ELIMINACIJE: Ferencvaroš savladao Zvezdu i zakucao je za dno tabele!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Ferencvaroša pobedili su kao domaćini Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0) u susretu 4. kola H grupe Lige Evrope.

Posle 4:1 u Beogradu, očekivala se daleko bolja partija igrača šampiona Srbije, ali to se nije dogodilo, pa je mađarski tim sa nova tri boda učvrstio vođstvo na tabeli sa devet bodova.

Izabranicima trenera Miloša Milojevića nedostajalo je oštrine u završnici, malo toga im je ove večeri polazilo za nogom pa je rezultat takav kakav je.


Posle četiri kola, Crvena zvezda je poslednja na tabeli sa tri boda. Možda je početak nagoveštavao drugačiji rasplet kada je posle kornera Kange u prvom minutu došlo do gužve pred golom Ferencvaroša, Rodić je za malo zakasnio i prilika je propala.

Nije trebalo mnogo igračima ekipe iz Budimpešte da se saberu. Odmah su krenuli u nalete, nekoliko puta su u prvih desetak minuta pripretili golu Borjana, kada su Eraković i Dragović dobro reagovali i otklonili opasnost. Ipak, nisu uspeli u tome u 23. minutu, posle prodora Amera Gojaka po levoj strani.

Ubacio je loptu pred gol, tamo je na desetak metara sačekao Kristofer Zakarijesen, Borjan je odbio loptu posle prvog šuta, ali ne i drugog – niko nije reagovao na odbitak, pa mu nije bilo teško da je ubaci u mrežu – 1:0. Bukvalno ništa posle toga do kraja prvog dela, osim nekoliko mlakih pokušaja, nismo videli od Crvene zvezde. Kontra u trećem minutu nadoknade je obećavala više, ali nije bilo završnice, tako da se na poluvreme otišlo minimalnom prednošću Ferencvaroša.

U 46. minutu sve se činilo idealno, Aleksandar Pešić je postigao gol, ali VAR ga je poništio. Opravdano, jer je Pešić prilikom prijema zaista igrao rukom. Četiri minuta kasnije, velika prilika za domaćina.

Rajan Mmae je šutirao, lopta se od vrha kopačke Dragovića odbila do stative, Borjan je već bio savladan, ali sreća je tada bila na strani srpskog šampiona.

Ipak, u 55. minutu, sevnula je dugo očekivana kontra crveno-belih. Lopta je na levoj strani došla do Stefana Mitrovića, koji je precizno ciljao, lopta se od leve stative odbila u mrežu – 1:1.

I kada se činilo da sledi preokret, usledila je kontra Mađara, posle koje su zaradili korner posle prilike Zakarijesena. Loša reakcija odbrane Crvene zvezde, loptu je na drugoj stativi sačekao Sami Mmae i poslao je glavom u mrežu za 2:1.

Stefan Mitrović je u 72. minutu imao novi dobar pokušaj, zahvatio je loptu volej udarcem, ali je bio neprecizan, lopta je otišla preko prečke.

Pokušali su crveno-beli do kraja da stignu do gola za 2:2, imali su nekoliko solidnih napada, ali nije bilo ideje kako da se probije odbrana Ferencvaroša i dođe do prave šanse, pa je rezultat ostao nepromenjen.

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI NA RUBU ELIMINACIJE: Ferencvaroš savladao Zvezdu i zakucao je za dno tabele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*