OD RAPSODIJE DO UŽASA: Pala je Cedevita, ali umalo da se desi iznenađenje

Košarkaši Partizana su slavili protiv Cedevita Olimpije sa 110:102, u meču 21. kola ABA lige, čime su upisali i izuzetno važan trijumf protiv direktog rivala za drugo mesto u Jadranskoj ligi! Publika u Beogradu je prisustvovala izuzetno napadački raspoloženom meču.

Već smo navikli u prošlosti da ove dve ekipe priređuju spektakl gde god se pojave, a to nije izostalo ni ovoga puta u Areni, gde je bilo oko 10-ak hiljada navijača. Ko god je došao da vidi meč, imao je stvarno i šta da isprati na terenu.

 


Tim iz Beograda je na kraju prošao i pravu dramu, koja je došla naprasno, iako se činilo na poluvremenu da će lako rešiti sve na ovom meču.

Crno-beli su upisali trijumf kojim su ostavili Cedevita Olimpiju iza njih pošto sada imaju pobedu viša, a imaju i bolji međusobni skor, ukoliko dođe do eventualnog poklapanja, što ih stavlja na trenutno treće mesto u takmičenju.

Partizan je jako raspoloženo ušao u meč, crno-beli su s lakoćom igrali u napadu, dok je odbrana malo trpela zbog nonšalatnosti. Kažnjavala je to Cedevita Olimpija, ali slovenačka ekipa jednostavno nije mogla da sačuva ništa pozadi.


Zbog toga, ekipa Željka Obradovića je postigla čak 42 poena u prvih 10 minuta, čime su postavili i rekord ABA lige.

Nije tu stao Partizan, nastavili su u istom ritmu i jedni, ali i drugi, pa je viđena i druga četvrtina poprilično raspucana. Opet su pogađali svi, ali je sada Cedevita Olimpija bila nešto bolja u napadu, međutim, do kraja ovog dela igre, Partizan je uspeo da obori i još rekord.

Crno-beli su došli do 70 poena posle 20 minuta, što je novi rekord ABA lige i u ovoj kategoriji!

Konačno, treća deonica je bila i onako dosta ujednačenija, Cedevita Olimpija je pretila s vremena na vreme, ali Partizan je lako uspevao da pronađe rešenje. Kada god bi slovenačka ekipa pokušala da se približi, kada bi se približila, onda bi crno-beli odgovorili.

U nekoliko navrata je Cedevita Olimpija prišla i na pet poena zaostatka, ali bi Partizan i tada uspeo da se vrati na dvocifrenu prednost.

Poslednja deonica je počela sa 10 poena prednosti u korist Partizana, ali je u jednom momentu Cedevita uspela da se vrati serijom od 8:0, da bi onda meč prelomili sjajni Kevin Panter i Danilo Anđušić.

 


Najefikasniji na meču bio je Danilo Anđšić sa 23 poena, 15 je dodao Aleksa Avramović, 13 Kevin Panter, a Bruno Kaboklo je stao na 11. Kod Cedevita Olimpije se istakao Zoran Dragić sa 22 poena, Stjuart je dodao 15, Šaškov 13, a Omić 12.

Be the first to comment on "OD RAPSODIJE DO UŽASA: Pala je Cedevita, ali umalo da se desi iznenađenje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*