ORLOVI POKORILI TBILISI: Srbija krupnim koracima GAZI ka EP!

Srbija je odbila svaki nalet rivala, i u poslednjoj deonici došla do ubedljive prednosti.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Gruziju 76:63 u Tbilisiju i upisala i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025 godine.

 


Posle odlične i sigurne igre u prvom meču u Beogradu sa Finskom, izabranici selektora Pešića bili su ubedljivi i na teškom gostovanju u Gruziji. Na momente, domaći tim je uspevao da se približi, ali ne i da ugrozi prednost Orlova, a ono što može da raduje jeste dobra igra u odbrani. Svaki nalet rivala odbijen je, a ono što je sledilo jeste dvocifrena prednost. Meč je konačno prelomljen na samom kraju, kada Srbija dolazi do dvocifrene prednosti.

Posle prvog „prozora“ i prvih mečeva kvalifikacija, najbitnije su dve sigurne pobede koje su Srbiji omogućille mirne kvalifikacije i pripremu za Olimpijske igre koje slede ovog leta.

Od starta susreta Srbija je igrala sigurno i odmah došla do prednosti. Filip Petrušev meč je otvorio trojkom, a onda mu se pridružio iMitrović. Uz to, odbrana je odlično funkcionisala i orlovi su na startu sprečil inajboljeg pojedinca Gruzije, Toka Šengeliju da se razigra i donese svom timu prednost.

Koliko su Orlovi bili aktivni, pre svega u odbrani, vidi se i po tome što su na startu susreta primili svega 12 poena, a postigli 21, za +9.

U nastvaku, gruzija je zaigrala bolje. Šengelija je u par navrata uspevao da pronađe ritam i dođe do poena, pa je prednost Orlova brzo otopljena. Ipak, selektor Pešiž reaguje izmenama i uvodi Vanju Marinkovića koji postiže dve trojke, a posle poena Petruševa, na poluvrenu je prednost Srbije 38:31.

 


U nastavku, Gudurić vezuje 5 poena i vodi Srbiju na 43:33. Ipak, Gruzija, koja je šutirala za tri poena 11-1 u prvom poluvremenu, vezuje dve trojke, pa se prednost Orlova brzo „topi“, a selektor Pešić traži tajm-aut.

U nekoliko navrata Gruzija je uspevala da priđe Orlovima na -4, ali su svaki njihov nalet košarkaši Srbije odbijali. Najraspoloženiji za igru je bio Gudurić koji je poenima čuvao prednost Srbije.

Do kraja, kao i u većem delu meča, Gruzija je prišla na 56:60. Šengelija je porpuno preuzeo odgovnornost, ali je često promašivao. Sa druge strane, Marinković je došao do poena, a posle presečenog napada, Avramović dodaje do Ristića za +8. Od tog momenta, Srbija je potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom i došla do 67:56.

Od tog momenta, pitanje pobednika je bilo rešeno. Orlovi su došli do +15, a stečen prednost su sačuvali do samog kraja.

Be the first to comment on "ORLOVI POKORILI TBILISI: Srbija krupnim koracima GAZI ka EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*