VUČIĆ OTKRIO: Partizan dobija VIŠE novca u fudbalu, a evo šta je rekao o košarci!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na RTS-u u emisiji „Takovska 10“.

On se još jednom osvrnuo na finansiranje Crvene zvezde i Partizana.

 


– Uspeo sam i u tome da ceo narod misli isto što i ja, čak i oni koji ne smeju to da kažu. To je da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za sopstvene neuspehe.

Potom, jedno od pitanja se odnosilo i na ulaganja.

Ne, ne mislim da je neuspešna. Mislim da je veoma uspešna. Srećan sam zbog uspeha i Crvene zvezde i Partizana. Ali, oni meru uspehatraže u pobedi onog drugog, odnosno u porazu onog drugog, a ne u sopstvenim uspesima. Govorim o međusobnom odnosu. To je jedino što njih zanima, ili neke od njih. Ne mogu da generalizujem, čak ni na sve njih – rekao je on i dodao:

– Što se tiče Zvezde i Partizana, samo sam hteo da kažem i jednim i drugim navijačima prema kojima imam fer odnos. Uvek ću da se zalažem za prvatizaciju naših klubova. Da li to ljudi vole da čuju, ne vole. Da li ja to imam snage da izvedem? Nemam. To mi je jedina stvar za koju vam unapred kažem da nemam snage da je izvedem jer je opšte licemerje u našem društvu da bez toga ne možemo. Niko svoju glavu neće da poturi. kao što niko neće da odgovori Zvezdi i Partizanu, ili Partizanu i Zvezdi. Nije sve isto i nije sve isto u svakom sportu. Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde jer je Zvezda imala veći prihod. Sada je pitanje kako tumačite Nisove prihode, Ziđinove prihode. I privatnici koji ulažu, država ih zamoli da to urade, i kad čak neki ne navijaju za te klubove. Uvek se trudimo da to delima na ravne časti. Nemojte da pričamo o Areni koja je cena. Dobijaju podjednako u košarci. Država je ponosna. Dinamo je dominirao u fudbalu, više ne dominira. Nadam se da će se dodatn osnažiti naša liga. Imamo dobre privatne klubove, Čukaričku, TSC.

Usledilo je pitanje, da li je to dobro uložen novac.

– Ponovo da sam u toj situaciji i da se na bilo koji način pitam, istu bih odluku doneo.

 


Predsednik Srbije je govorio i o Olimpijskim igrama.

– Mi ulažemo novca, negde pet puta više nego što je to bi oslučaj 2012. godine. Zadovoljan sam zbog togaulažemo u rukomet mnogo više, u odbojku mnogo više u vaterpolo mnogo više. Verujem da će se vratiti i da će ponovo doćžći velike geneacije. Nastavićemo da ulažemo. Za mene je uspeh 10 medalja na Olimpijskim igrama. Ne zaboravite da smo imali mnogo više u Riju i Londonunego što smo imali u Londonu i Pekingu. I, verujem da i te nagrade podstičul jude i da dobro govore o državi. Isplaćujemo ih, ogromne su, 200.000, 80.000, 60.000 za zlato, srebro i bronzu.

1 Comment on "VUČIĆ OTKRIO: Partizan dobija VIŠE novca u fudbalu, a evo šta je rekao o košarci!"

  1. Šešelja mi moga | 21/02/2024 at 08:58 | Одговори

    Kaže onaj ko je pokrao i falsifikovao i republičke i beogradske izbore!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*