NATHO JASAN: Nije bilo moguće osvojiti titulu protiv Zvezde koja ne gubi, a sada…

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana jesenji deo Superlige Srbije završili su na prvom mestu sa bodom više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Prvotimac crno-belih Bibars Natho svojevremeno je izjavio kako Parni valjak ima manje od jedan odsto šansi da osvoji šampionsku titulu, a šta sada misli o tome, otkrio je u intervjuu za „MaxBet Sport“.

 


– Ne, ne menjam mišljenje. Menjaju ono što sam rekao. Rekao sam da, kad se boriš protiv drugog tima koji ne gubi tri godine, nemaš nikakvu šansu da osvojiš ligu. I to su fakti, to je istina. Moraš da osvojiš sto odsto bodova da bi to uradio. Ali, ove godine liga je kompetetivna, svako igra dobro protiv svakoga. Rezultati su tu negde – 3:2, 2:1, blizu su svi. Nije kao pre dve ili tri godine kad je bilo 5:0 posle 40 minuta. Vidimo rezultat svega toga. Svi su blizu, a mi smo jedan poen ispred Zvezde.

Otkrio je i šta se promenilo ove sezone.

– Tim koji nije izgubio tri godine, ove sezone je poražen tri puta. I to je razlika.

Partizan je posle dugo vremena savladao Zvezdu u večitom derbiju.

Partizan je posle dugo vremena savladao Zvezdu u večitom derbiju.

– Pobeda u derbiju dala nam je još više snage. Nije lako da se igra protiv nas, pogotovo u našoj kući. Možemo da pobedimo svakoga, a kad poraziš ekipu koja se bori sa tobom za titulu, to ti daje dodatnu energiju.

Na pitanje da li bi pre birao osvajanje titule ili igranje u Ligi šampiona, dao je jasan odgovor.

– Za mene nije moguće da igraš Ligu šampiona, a da ne osvojiš titulu. Za mene ne važi to što možemo i kao drugi naredne sezone, samo šampioni mogu u Ligu šampiona.

Govorio je i o saigraču Mateusu Saldanji koji je bio na meti brojnih evropskih klubova ove zime.

 


– Novinari moraju da rade svoj posao i da pišu razne stvari. Nije sve istina. Saldanja je tek šest meseci ovde. Za njega je bolje da završi sezonu, najmanje toliko. Da bude dobar jednu celu sezonu, a ne samo šest meseci. A posle toga, ako ponuda bude dobra, siguran sam da će klub da ga pusti.

Ne krije da bi voleo da završi karijeru u Partizanu.

– Sve je moguće. Osećam se dobro ovde i bio bih srećan da završim karijeru ovde. Ali u fudbalu se nikad ne zna.

(Espreso/MaxBet Sport/A.K.)



Be the first to comment on "NATHO JASAN: Nije bilo moguće osvojiti titulu protiv Zvezde koja ne gubi, a sada…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*