POZNATO: Evo kada je žreb za Kup Radivoja Koraća!

FOTO: Euroleague

Bliži se početak još jednog Kupa Radivoja Koraća. Tek nešto više od tri sedmice nas dele od početka turnira u Nišu na kojem će po tradiciji učešće uzeti osam ekipa, koje su uveliko poznate, a sada se zna i tačan termin žreba.

Naime, plasman na Kup obezbedili su Partizan, Crvena zvezda, Borac iz Čačka, Mega i FMP iz Železnika kao timovi iz ABA lige, potom Vojvodina iz Novog Sada kao lider Košarkaške lige Srbije na polusezoni i Hercegovac iz Gajdobre i Čačak 94 kao učesnici finala drugostepenog Kupa Srbije.

 


U prvom šeširu na žrebu koji će biti održan 23. januara naći će se ekipe Partizana, Zvezde, Borca i Mege na osnovu plasmana u ABA ligi, dok će se u drugom šeširu naći FMP, Vojvodina, Čačak 94 i Hercegovac.

I ulaznice za mečeve u „Čairu“ ove sezone biće najverovatnije nešto skuplje nego prethodnih godina, a potpredsednik KSS-a zadužen za takmičenja, Dušan Projović, naglasio je za Južne vesti da one neće koštati ispod 5.000 dinara.

– Mislim da će cena ulaznica biti malo veća nego prošle godine, još uvek čekamo tu odluku. Od pozicije na terenu će zavisiti cena kompleta, ali cena ulaznica biće sigurno od 5.000 dinara pa naviše. Svakom kupovinom ulaznice pomažete svoj grad, sport i infrastrukturu i možda će biti predloga da se nekoj zdravstvenoj ustanovi i donira novac, nismo pričali o tome, ali postoji mogućnost. Siguran sam da ćemo za četvrtfinalne utakmice omogućiti mladim košarkašima i najboljim đacima da prisustvuju utakmicama. Ja bih voleo da može da se igra na staionu „Čair“, jer vidite da ni Arena nekada ne može da zadovolji interesovanje ovih velikih klubova – rekao je Projović.

 


Turnir će se igrati od srede 14. februara do subote 17. februara u „Čairu“. U sredu i četvrtak se igraju četvrtfinalni dueli, u petak su zakazana polufinala, a u subotu veliko finale.

Be the first to comment on "POZNATO: Evo kada je žreb za Kup Radivoja Koraća!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*