ŠOK: Crvena zvezda NE IGRA na Kupu Radivoja Koraća?

FOTO: Euroleague

KK Crvena zvezda saopštila je da neće imati predstavnika na žrebu Kupa Radivoja Koraća kao i da će naknadno odlučiti da li će uopšte nastupiti u Nišu.

Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

„KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da neće imati svoje predstavnike na žrebanju parova ovogodišnje završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

 


KK Crvena zvezda Meridianbet ovim gestom jasno i nedvosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022.godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju.

PROČITAJTE JOŠ:  SRPSKI DŽIN NEŽNOG SRCA: Nikola Jokić o NATO bombardovanju, Somboru...

Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ KK Crvena zvezda Meridianbet treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

KK Crvena zvezda Meridianbet je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije!

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni.

Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! KK Crvena zvezda Meridianbet zato i na ovaj način podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije!
Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda Meridianbet ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?“, stoji u saopštenju crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:  PARNI VALJAK SAMLEO POLJAKE: Ubedljiva pobeda SJAJNOG Partizana!

 


Be the first to comment on "ŠOK: Crvena zvezda NE IGRA na Kupu Radivoja Koraća?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*